enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5524
EURO
34,8771
ALTIN
2.430,29
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece’de Sma Hastaları ile Buluştu

Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece’de Sma Hastaları ile Buluştu
31.03.2017
106
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Büyükçekmece’de SMA hastaları ve yakınları ile bir araya geldi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Büyükçekmece’de SMA hastaları ve yakınları ile bir araya geldi. Hastaların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “İlaç pahalı düşüncesini kesinlikle kafamızdan atmalıyız” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece’de Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hastaları ve yakınları ile buluştu. Hastaların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu hastalığın tedavisinde kullanılan ancak ABD’den çok pahalı olması nedeniyle Türkiye’ye getirilememesiyle ilgili olarak konuyla ilgilenme sözü verdi. Kılıçdağroğlu, “Hiçbir zaman ilaç pahalı o yüzden veremiyoruz denemez bu ölümü görmemek anlamına gelir. Bir çocuğun anne için ne kadar değerli olduğunu anlamamak anlamına gelir. İlaç ne kadar pahalı olursa olsun gerekirse hepimiz boğazımızdan keseriz çocuğumuzun yaşatılmasını isteriz. İlaç pahalı değil aslında çünkü insanın hayatı her şeyden değerlidir hele hele bir çocuğunki her şeyden değerlidir. Her şeyden değerli olan bir çocuk için ilaç ucuz, ilaç pahalı düşüncesini kesinlikle kafamızdan atmalıyız. Böyle bir düşünce olmamalı. Size söz. Verdiğiniz dosyayı hekim olan milletvekili arkadaşlarımıza ileteceğiz bu sorunu bir an önce çözmeye çalışacağız. Çünkü çocukların beklemeye de ihtiyacı yok” şeklinde konuştu.

Hastaların sorunlarını anlattığı sırada bazı hasta yakınlarının duygulanarak ağladığı görüldü. Kılıçdaroğlu daha sonra buluşmanın olduğu otelden ayrıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.