enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Küçükçekmece’de Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Uygulama

Küçükçekmece’de Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran Uygulama
05.04.2017
124
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi’nin ilçede hizmete soktuğu proje ile engelliler, artık ilçenin farklı noktalarına konulan “Engelli Araç Şarj İstasyonu” sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecek.

 Küçükçekmece Belediyesi’nin ilçede hizmete soktuğu proje ile engelliler, artık ilçenin farklı noktalarına konulan “Engelli Araç Şarj İstasyonu” sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecek.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran Küçükçekmece Belediyesi, bu konudaki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım işleri Müdürlüğü tarafından ilki Küçükçekmece Kaymakamlığı’nın önünde kurulan ‘Akülü Araç Şarj Noktası’, ilçede yaşayan engelli vatandaşlara ve yolu Küçükçekmece’den geçen tüm engellilere hizmet veriyor.

“Bu uygulamayı yaygınlaştıracağız”

Engellilere yönelik hizmetlerin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece’de yaşayan engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için her zaman daha iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, “İlçemizde yaşayan veya ilçemizdeki ulaşım akslarını kullanırken, Küçükçekmece’den geçen engelli vatandaşlarımıza yönelik başlattığımız bu hizmetimizi tüm ilçemizde yaygınlaştıracağız. Şarj istasyonunda üç adet akülü sandalyeyi şarj edebilecek şarj ünitesi mevcut. Vatandaşlarımız araçlarını şarj ederken, sıkılmamaları adına istasyonda yer alan ekranlardan internete bağlanarak, müzik de dinleyebilecek” dedi.

“Bizler için büyük kolaylık”

Küçükçekmece’de ikamet eden Halis Alan, “Artık Küçükçekmece civarında şarjım bitti sorununa bir son oldu bu istasyon. Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederim. Bizim için çok büyük bir kolaylık oldu. İnternete bağlanabiliyor, istediğimiz belgeseli izleyip, müzik de dinleyebiliyoruz” diye konuştu.

“Başkan Karadeniz’e teşekkürler”

Başkan Karadeniz’e teşekkür eden Küçükçekmece sakinlerinden Ekrem Tiryaki ise, ” Küçükçekmece Belediyesi, engellilerin engelini kaldırmak için ellerinden geleni yapıyor. Küçükçekmece’de oturan engelli vatandaşlarımız ve ilçe sınırlarından ilçemize gelen vatandaşlarımız için büyük bir kolaylık bu. Şarj endişemiz yok artık. Araçlarımızı şarj etmek için burada 2-3 saat zaman geçirmek gerekiyor. Bizler sıkılmayalım diye, müzik dinleme, belgesel izleme fırsatı da verilmiş. Aynı zamanda telefonlarımızı da şarj edebiliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Akülü sandalye ya da scooter kullanan engelli vatandaşların araçlarını rahatça şarj edebilecekleri istasyon, aynı zamanda vatandaşlara bu noktada şarj ünitesine bağlı ekrandan sevdikleri sanatçıların şarkılarını dinleyerek veya belgesel izleyerek eğlenceli vakit geçirme imkanı da sunuyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.