enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6014
EURO
34,8276
ALTIN
2.504,60
BIST
9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Oliver Wittke, Başkan Akgün’e verdiği Sözü Tuttu

Oliver Wittke, Başkan Akgün’e verdiği Sözü Tuttu
03.06.2016
98
A+
A-

Hristiyan Demokratik Birlik (CDU) Milletvekili Oliver Wittke, “Türkiye’nin geleceğini Türkiye’yi karşımıza alarak değil ancak Türkiye ile şekillendirebiliriz” diyerek, Ermeni “soykırım” karar tasarısı oylanırken çekimser oy kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile bir araya gelen Wittke, Federal Alman Meclisi’nde bu yönde çıkacak bir kararın hiç kimseye yararı olmayacağını belirterek, tavrını ortaya koymuştu.

Başkan Akgün, Berlin’de çalışma yürüttü

Büyükçekmece ve Almanya Gelsenkirchen “kardeş şehir” kurucu başkanı,  Gelsenkirchen Büyükşehir Eski Belediye Başkanı ve CDU Milletvekili Oliver Wittke, Federal Alman Meclisi’nde  dün oylanan ve kabul edilen 1915 Ermeni tehcirini soykırım olarak tanımlayan karar tasarısı oylanırken çekimser kaldı. Oylamadan bir kaç gün önce Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile bir araya gelen Wittke, “Ermeni soykırımı kararının hiçbir tarafa bir yararının olmayacağını ve geri çekilmesi gerektiğini” savunan bir önerge vermişti. Berlin’e giderek tasarının geri çekilmesi için çalışmalar yürüten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile görüştükten bu önergeyi veren Oliver Wittke, “soykırım” kararı oylanırken de bu tutumunu sürdürerek çekimser kaldı.

230 milletvekili oylamaya katılmadı

Kararın Federal Alman Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından bir açıklama yapan Wittke, meclis kararının geleceğe değil geçmişe odaklandığını, günümüz sorunlarının aşılmasına katkı sağlamayacağını, kendisi gibi düşünen birçok milletvekili arkadaşının da bu yüzden oylamaya katılmadığını söyledi. Wittke, “Bu denli önemli bir konuda 630 milletvekilinden sadece benim tahminime göre 400 milletvekilinin katılması yani üçte birinin katılmaması dikkat çekici” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.