enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Seçime Beş Kala Son Anket. Sonuç mu ?

Seçime Beş Kala Son Anket. Sonuç mu ?
25.08.2015
93
A+
A-

ANAR’ın yaptığı son anket, Maltepe mitingi öncesinde Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’a sunuldu. Anket sonuçlarında Erdoğan’ın sonuçlarından çok İhsanoğlu’nun hangi çevrelerden ne kadar oy alacağına dair veriler şaşırttı. CHP ve MHP’nin toplam oyundan 5 puan düşük görünen İhsanoğlu’na muhafazakarlar da sıcak bakmıyor. Kendisine “İslamcı” diyenlerin ancak yüzde 5’i “İhsanoğlu’na oy veririm” diyor.
ANAR tarafından 23-27 Temmuz tarihleri arasında yapılan anket, 2 Ağustos Cumartesi günü Maltepe mitingi öncesinde Başbakan Erdoğan’a sunuldu. 26 ilde 5 BİN 265 denek üzerinde gerçekleştirilen ankete göre:
Recep Tayyip Erdoğan 55.7
Ekmeleddin İhsanoğlu 36.4
Selahattin Demirtaş 7.9
Erdoğan ilk turda cumhurbaşkanı
Tüm sonuçlar Başbakan Erdoğan’ın, ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceğİNİ gösteriyor. Başbakan Erdoğan’ın oy oranından çok İhsanoğlu’nun CHP ve MHP’nin toplam oy oranın 5 puan altında kalması çatı adayın başarısızlığını da göstermiş oldu. Anketler ayrıcA bir başka noktayı daha işaret ediyor. Yaz sıcağına ve tatile rağmen seçimlere katılım oranı yüksek olacak.
İhsanoğlu’nun oy oranları düşüyor
Anketin diğer bir ilginç noktası ise Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bir ara yüzde 38’e ulaşan oy oranı, son hafta yüzde 36’ya gerilemesi.
Demirtaş oy oranını ARTırdı
Selahattin Demirtaş’ın oy oranı ise 7.3’ten 7.9’a kadar çıktı. . Ancak oy oranının artmasına rağmen oyların sayısında artış olmayacağı görülüyor. Selahattin Demirtaş’a, CHP’den beklendiği oranda bir oy gelmiyor ama ulusalcılığı ile bilinen Ege ve Marmara’dan bir miktar oy alıyor.
Erdoğan bütün partilerden oy alan tek aday
CHP ve BDP seçmeninin yüzde 4’ü bu seçimde Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. MHP’de ise bu oran daha yüksek yüzde 17. Kendisini Atatürkçü ve laik olarak tanımlayanların yüzde 18’i, SOSYAL demokrat olarak tanımlayanların ise yüzde 22’si Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. Bu oran kendisini milliyetçi olarak tanımlayanlarda yüzde 41’e çıkıyor. Muhafazakar kesimde Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 80’in üzerine çıkıyor. AK Parti seçmeninde en ufak bir fire yok.
İhsanoğlu’u CHP ve MHP’nin toplam oy oranın 5 puan altında
CHP ve MHP’nin oylarının üzerine yeni oylar alamayan İhsanoğlu iki partinin toplam oyunun 5 puan altında. Ayrıca kendisini İslamcı olarak tanımlayanların ancak yüzde 5’i, muhafazakarların ise yüzde 8’i oy vereceğini söylüyor.
Erdoğan’ın başarısı, İhsanoğlu’nun başarısızlığı
Erdoğan sosyal demokratların yüzde 22’sinden Ekmeleddin Bey ise muhafazakarların ancak yüzde 8’inden oy alabiliyor.
Çatı partilerinin Marmara Bölgesi’ndeki toplam oyu yüzde 42. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oy oranı ise yüzde 37.5.
Ekmeleddin İhsanoğlu 14 partinin ortak adayı olarak iki partinin toplam oyunu dahi alamıyor.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.