enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5642
EURO
34,7387
ALTIN
2.492,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri 19 Mayıs Meydanı açıldı

10.03.2019
191
A+
A-

Silivri Belediyesi tarafından kaymakamlık yanına yapılan meydan düzenlemesine “19 Mayıs Meydanı” adı verildi. Halk oyunları gösterileriyle açılışı gerçekleştirilen meydanda konuşan başkan Işıklar, “İnatla kültürümüzü yaşatacağız” dedi.

Meydanlara çıkmaktan korkmayacaklarını belirten Işıklar, “Korku empoze etmeye çalışıyorlar ama hep birlikte haykıracağız, ‘korkmuyoruz diyeceğiz. 3-5 eşkıya bizi korkutamaz’ diyeceğiz” mesajı verdi. Işıklar şöyle devam etti: “Yerin altında dünya vergisi zenginlikleri var ama üstünde kan gövdeyi götürüyor. İşte görüyorsunuz 4.5 milyonunu biz ülkemizde misafir ediyoruz. Her şey para değildir. Kültürleri yaşatmalıyız medeniyetlerimize sahip çıkmalıyız. Bizlerin yapması gereken işte bunlardır. En büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Biz de bugün kültürler festivalini yapan ender ilçelerden biriyiz. Küçük bir Türkiye örneğiyiz.

Kültür merkezlerimizde 81 milyonun kültürünü yaşatıyoruz ve geleceğe aktarıyoruz. Yapmazsak betonla demir arasında yok olup gideceğiz. Kültürsüz bir toplum yok olmaya mahkumdur. Düşünmeyen, hafızası alınan bir toplum haline getirme çalışıyorlar. Bunun deneni bizleri teslim almaya çalışmaları. Biz de inatla kültürümüzü yaşatacağız. Halının üstündeki rengarenk iplikleriz. Halı gibiyiz. Halıya o güzelliğini veren rengarenk ipliklerdir ve o halı Türkiye’dir.”

 

“5-10 TANE EŞKIYADAN KORKMAYIZ”

Işıklar terör saldırılarına da gönderme yaparak, “Bıktık artık korku toplumu olmaktan. Birileri eve kapanmamızı istiyor. 40 bin tane eşkıyadan 82 milyonun korkması isteniyor. Meydanlara çıkıp birbirimizden güç alacağız. Korkmuyoruz diyeceğiz 5 tane 10 tane eşkıyadan diyeceğiz” ifadesini kullandı. Huzurlu bir Silivri’nin Türkiye’ye örnek olduğunu anlatan Işıklar sözlerini şöyle sürdürdü: “Polis sabahın göründe kapımızı çalmasın istiyoruz. Dayanışma istiyoruz. Bizim istediğimiz Silivri bu. Meydan kültürünü istiyoruz. ‘Sen de burada mısın arkadaşım, nasılsın iyi misin’ demek istiyoruz. 10 senedir kimseyi ayırmadık Silivri’de. Kim olduğuna nereden geldiğine bakmadık. İki ucu 55 kilometre bir şehir. Eksiklerimiz olmadı mı? Oldu. Ama üretmeye çalışmaya devam edeceğiz.

 

UNUTANLARA HATIRLATMAK İSTEDİK!

Bizim aşkımız diyorlar İstanbul için. Nasıl bir aşk bu? Betona göndünüz aşkı. 400 bin Suriyeli getirmek istiyorlar Silivri’ye, Şam’a gönderelim buradan davul zurna ile. Bu meydanın adını 19 Mayıs koyduk. Unutturmak isteyenlere inat 19 Mayıs koyduk. Unutanlara hatırlatalım istedik. 100’üncü yılında bu cumhuriyet tekrar ayağa kalkacak. Korkmuyoruz diyeceğiz, üreterek zenginleşeceğiz. Korkulardan arındık. Soğanı patatesi biz üreteceğiz. Dışarıya muhtaç değiliz. Ne oldu da şuanda dışardan alıyoruz? Biz bunu ülkemizde yapabiliriz Silivri’de yapabiliriz.

 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Önümüzde 20 gün sonra o fırsat elimize geçecek. Bu bahar heyecanını dışarı vurma zamanı. Korkunun ecele faydası yok. Meydanlar bunun aynası. Bu kültür bizim içimizde var. Kavga istemiyoruz, barış istiyoruz. Bu huzurun devamını istiyoruz. Bilimle, sevgiyle ve eğitimle yapacağız. Bu meydan Silivri’mize hayırlı olsun.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.