enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4191
EURO
34,4513
ALTIN
2.489,43
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Cem Evi YÜkseliyor

Silivri Cem Evi YÜkseliyor
27.10.2015
145
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi tarafından düzenlenen Aşure Günü programına katıldı. Silivri Cem Evi’nin inşaatının devamı konusunda müjde veren Başkan Işıklar, bağışçıların da desteği ile inşaatın kısa sürede tamamlanacağını, Nisan ayında cem evini hizmete açmayı hedeflediklerini dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Engin Altay, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetimi ile CHP Silivri Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı programda konuklara aşure ikram edildi.

IŞIKLAR: “NİSAN AYINDA CEM EVİMİZ TAMAMLANMIŞ OLACAK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, programda gerçekleştirdiği konuşmasında; “Bu binanın hep beraber, el birliği ile yapıldığını söylemek benim bir borcum. Vakıf Başkanı Rıza Bey, yönetim kurulu arkadaşları ve sizlerin yaptığı destekle bu güzel projemiz hayata geçecek. Silivri’nin en büyük binalarından biri olacak, 5000 m2 bir binamız olacak. Bir cem evimiz olacak. Burada çocuklarımıza eğitim vereceğiz. Burası, ötekileştiren, düşmanlaştıran anlayışa karşı, barışın, el ele verdiğimiz her türlü beraberliğimizi paylaşacağımız bir buluşma noktası haline gelecek. Nisan ayına kadar tamamlanacak inşaat ve çevre düzeniyle beraber bize yakışan Silivri’ye yakışan bir cem evine kavuşmuş olacağız. Ben emeği geçen bütün canlara teşekkür ediyorum” dedi.

ALTAY: “BİZ CEM EVLERİNİ İBADETHANE STATÜSÜNDE KABUL EDİYORUZ”

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Engin Altay ise şunları söyledi; “Silivri’de büyük bir cem evimiz olacak inşallah, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Biz cem evlerini ibadethane statüsünde kabul ediyoruz, bütün belediyelerimiz meclislerinde bu kararı aldı. İnşallah 1 Kasım’dan sonra cem evlerimizi ibadet hane statüsünde yasal olarak kanun çıkarmak suretiyle sağlayacağız. Nasıl camiye, okula, kışlaya siyaset sokmamamız gerekiyorsa, cem evi de cami de birdir, aynıdır. Onun için buralarda sizlere politika yapmak istemiyorum. Ülkenin içinde bulunduğu durumu en iyi bilenlerdensiniz. Türkiye üzerinde emelleri olan dış güçlerin ve onların ortaklarının, ülke kalkınmasını engellemeye çalışan ayrıştırmalarına karşı çok dikkatli ve çok temkinli olmamız gerekiyor.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.