enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5945
EURO
34,7759
ALTIN
2.408,59
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri, CHP’den Kaftancıoğlu’na destek açıklaması

Silivri, CHP’den Kaftancıoğlu’na destek açıklaması
01.07.2020
145
A+
A-

CHP Silivri İlçe Örgütü İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğluna destek amaçlı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen yaptı.

Esen’in basın açıklaması şu şekilde; 

Çok sevgili Cumhuriyet Halk Partisi ailem ve Kıymetli Basın mensupları; Yine bir hukuksuzluğa karşı durmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Hepinizin malumu olduğu üzere İl Başkanımız Sayın Dr. Canan KAFTANCIOĞLU hakkında 7 sene önce atılan twitler dolayısı ile dava açılmış idi. Açılan bu davada haksız ve hukuksuz bir şekilde İl Başkanımızın mahkumiyetine karar verildi. Bu yargılama sırasında defalarca; aniden değişen mahkeme heyetleri, dikkate alınmayan savunmalar ve sadece ceza vermek amacı ile yargılama yapan mahkemeler, tüm kamuoyunun malumudur.  

https://www.facebook.com/chpsilivriilcebaskanligi/videos/278733929850128/?t=2

            Mahkemece verilen cezalara yönelik olarak yapılan istinaf başvurusu gerekçe dahi gösterilmeksizin reddedilmiştir. Gerek mahkûmiyet kararında ve de gerekse istinaf kararında ifade özgürlüğü, eleştiri hakkı, Adil yargılanma hakkı yok sayılarak mahkeme bir “siyasi kumpanyaya” dönüştürülmüştür. Hepimiz biliyoruz ki İl Başkanımıza verilen bu ceza bir kısım siyasilerin rahatsızlıkları sonucunda verilmiştir. İstanbul seçimlerinin 2 defa zaferle sonuçlanması, başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta emekten, barıştan, adaletten yana olan yurttaşların bir araya gelerek topluma umudu aşılamaları elbette ki birilerini rahatsız edecektir. Verilen mahkûmiyet kararının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının 806.000 fark ile 2 kez kazanıldığı seçimin 1. Yıl dönümünde verilmesi bu rahatsızlığın dışa vurumudur. Mahkemeler seçimlerin rövanşlarının yapılacağı yerler değildir.

Bu toprakların yetiştirdiği; Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Karacaoğlan, Aşık Veysel gibi onlarca ulu ve ozanımızın toplumumuza aşı etmek istediği hoşgörü, sevgi ve kucaklaşmaya her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde; kuvvetler ayrılığını yok sayarak milletimizin adalete olan inancını körelterek, yargı’yı siyasallaştırarak kendi çıkarlarına göre kullanmaktan çekinmeyen siyasiler ülkemizi hukuksuzluk bataklığına sürüklemektedir.

 Unutulmaması gereken bir şey vardır ki Cumhuriyet Halk Partisi “Herkes İçin Adalet” diyerek kilometrelerce yürüyen bir lidere sahiptir. Bizler “Mum Işığında” bile adaleti arayan bir siyasi partinin neferleri olarak ülkemizde “herkes için adalet” buluncaya kadar adalete olan inancımızı korumaya ve adaleti aramaya bıkmadan usanmadan devam edeceğiz.

            Artık yeter.  “İstanbul’da tökezleyerek Türkiye’de de tökezleyenlerin” oyunlarına adaleti kurban etmeyeceğiz. Silivri İlçe Örgütü olarak İl Başkanımız Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun daima yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.

            Cumhuriyet Halk Partisi tüm imkanları ile topluma egemen olan korkunun ve adaletsizliğin sona ermesi için Başta İl Başkanımız sayın Canan KAFTANCIOĞLU olmak üzere tüm neferleri ile azim ve kararlılık ile çalışmaya devam edecektir.  Çünkü başaracaklarımızın “DAHASI VAR”

KORKMUYORUZ. KORKMAYACAĞIZ. VE SONUNDA NİHAYET KORKULARI VE KORKUTMAK İSTEYENLERİ YENECEĞİZ. 

 

REKLAM ALANI