enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4615
EURO
34,7745
ALTIN
2.420,41
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri, SAK ve Zabıta Müdürlüğü açılışı gerçekleşti

Silivri, SAK ve Zabıta Müdürlüğü açılışı gerçekleşti

Silivri’de bir ilk olan Afet Koordinasyon Merkezi ve Zabıta Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası açılış töreni gerçekleşti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Hizmet için çıktığımız kutlu yolda hem Zabıta Müdürlüğümüzün hem Silivri’de bir ilk olacak ama çok işlevsel ve fonksiyonel olmasını dilediğim Silivri Afet ve Koordinasyon Merkezi’nin açılışı için bir aradayız.  Öncelikle Afet ve Koordinasyon Merkezi’nin Silivri’de önemi hakkında birkaç tespitte bulunmak istiyorum. İstanbul’da beklenen depremden en çok etkilenecek olan ilçelerden biri maalesef Silivri. Depreme hazırlık konusunda yapmamız gerekenler var. İlçe Belediyesi olarak Kentsel Dönüşüm yol haritasını ihale etmiş ve bir yıl içerisinde Stratejik Belgemizi hazırlamış ve bakanlığımıza sunmuş durumdayız. Bu bizim depreme hazırlık yol haritamız olacak ama yaşanacak depremin sonrasında da yapılması gerekenler var. Onlar, Afet ve Koordinasyon Merkezi’nin bünyesinde gerçekleştirilecek olan faaliyetler. Arama-Kurtarma ekipleri, Yardım ekipleri, 7/24 çalışan ve yalnızca vatandaşın esenliğini dileyen ekipler. Biz Silivri’de Arama-Kurtarma ekipleri kurmak için yola çıktığımızda Valimiz, Kaymakamımızın büyük destekleri oldu. Silivri yalnızca doğa felaketleri içerisinde depremi barındırmıyor. Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesini hazırlarken bir şeyi öğrendik; Silivri, Türkiye’de en çok yağış alan birinci ilçesi. Bu yüzdendir ki can ve mal kaybı ve sel felaketlerini yaşadık. 2009 Yılındaki selde can ve mal kayıpları yaşandı. Heyelan bölgesiyiz. Her türlü doğa felaketinin sonucunda bu Arama-Kurtarma hadisesi ve Afet Koordinasyon Merkezi’nin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

YILMAZ; AFET KOORDİNASYON MERKEZİ HAKKINDA TEKNİK BİLGİLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

700 m2’lik alan üzerine kurulu olan merkezimiz 7/24 esasına göre hizmet verecek. Üst yönetim Kriz Odası, Haber ve Teçhizat Odası, Yatakhane, Arşiv ve Gözlem Kriz Merkezi, Hasar Tespit ve Enkaz Kaldırma Birimi, Trafik ve Asayiş Birimi, Bilgi Yönetim ve Tahliye birimlerini barındırmakta. İlçe genelinde bulunan şehir kameralarını 7/24 izleyeceğiz. Esasında hem jandarma hem emniyet müdürlüğümüz ekiplerinin de yükünü almış olacağız. Ulusal Meteoroloji, AKOM, AFAD ülke genelinde takip edilecek. Arama-Kurtarma ekibimizden 10 arkadaşımızı Ankara’ya eğitime yolladık. Sertifika aldılar. İlçe genelinde okullarda ve kamu binalarında afetler hakkında vatandaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapacaklar. Yerel düzeyde imkanlar dahilinde tatbikat planlıyoruz. Arama-Kurtarma ekibimiz 20 kişiden, Afet Bilinci ekibimiz 10 kişiden, Ön İnceleme-Hasar Tespit ve Enkaz Kaldırma ekibimiz 10 kişiden, Trafik ve Asayiş ekibimiz 20 kişiden, Bilgi Yönetim ve Tahliye ekibi 10 kişiden, Haber Merkezi ve Planlama ekibi 6 kişiden oluşuyor.

PARTAL: SİLİVRİ’DE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

İlçe Kaymakamı Ali Partal, konuşmasına yeni yıl dileğiyle şu sözlerle başladı:

“2021 Yılının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. İnşallah bu salgın süreciyle devam etmeyiz. Silivri’de eğitim, kültür, sağlık, spor ve birçok alanda hem merkezi idaremiz ile bakanlıklarımızın ve yerel yönetimimizin birçok yatırımı halen devam etmekte.”

KATKI SUNANLARA PLAKETLERİ  TAKDİM EDİLDİ 

Yapılan konuşmaların ardından Afet Koordinasyon Merkezinin hayata geçirilmesinde katkı ve desteklerinden dolayı AFAD Şube Müdürü Tezcan Bulcan’a Silivri Kaymakamı Ali Partal, Hamle Global A.Ş adına Fuat Kulaçoğlu’na Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Fly Dog K9 Hizmetleri adına Dursun Kaya’ya, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir plaket takdiminde bulundu.

 

REKLAM ALANI