enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3353
EURO
34,4657
ALTIN
2.491,52
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ VE ÇATALCA KÖYLERİNDE TAPU SORUNU TARİH OLUYOR

SİLİVRİ VE ÇATALCA KÖYLERİNDE TAPU SORUNU TARİH OLUYOR
01.08.2019
259
A+
A-

Silivri ve Çatalca köylerinde ki 140 yıllık tapu sorunu tarih oluyor. Türkiye ye 140 yıl önce Bulgaristan ve Romanya’dan gelen Türk vatandaşları , Silivri ve Çatalca bölgesinde ki devlet arazisine yerleştirilmiş fakat yüz yıl önce buralara devlet tarafından yerleştirilen vatandaşlar, yine devlet tarafından bu topraklarda işgalci sayılıp , kendilerine ecrimisil tahakkuk ettirilmişti.

İki ilçenin köylerinde 140 yıldır süre gelen bu büyük sorun nihayet kökünden çözülüyor. Geçtiğimiz yıl hazine arazilerinin hak sahibine satışı konusunda çıkarılan kanuna geçtiğimiz ay bir madde eklendi.

KAYNARCA’DAN SİLİVRİ VE ÇATALCA’YA POZİTİF AYRIMCILIK

Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca iki ilçe köylerinin özel durumunu göz önüne alarak , kanuna iki ilçe köylerinin isimlerinin de geçtiği bir madde ekletti. Yapı kayıt belgesine konu taşınmaz için İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre Silivri ve Çatalca köylerinde ki hazine arazi satışlarında rayiç bedel değil, 2B satışındaki şartlar uygulanacak. Buna göre bu köylerin dışındaki yerlerde hazine arazileri rayiç bedelle kullanıcısına satılırken, Silivri ve Çatalca da ki 8 köyde satış rakkamın da çok ciddi bir indirim uygulanacak. Rayiç bedel 20 TL olan bir arazinin peşin satışında yapılacak indirimlerle fiyat 8 TL ye kadar inebilecek. Bu köylerde uygulanacak olan 2/B şartları çıkacak olan yönetmelik sonrası daha da netlik kazanacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.