enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6286
EURO
34,7879
ALTIN
2.511,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’ye Yat Limanı

Silivri’ye Yat Limanı
06.11.2019
189
A+
A-

Ulaştırma ve altyapı bakanlığı, Altyapı yatırımlar genel müdürlüğünde teknik meclis üyelerimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Silivrideki yat limanı projemizle ilgili olarak. Uzun bir dönemdir takipçisi olduğumuz projemiz belirli bir seviyeye gelmiş durumda. İhaleye çıktıktan sonra Etüt ve Sondaj çalışması biten yat limanı projemiz, proje olarakta son aşamaya gelmiş bulunuyor.

Silivri’ye Yat Limanı projesini Ulaştırma Bakanlığımız ve belediyemizle birlikte hayata geçiriyoruz. Proje hayata geçtiği zaman Silivrinin ismini tam anlamıyla Turizmde ön plana çıkarmış olacağız. Türkiyede sularımızda dolaşan 70 bin civarı yerli ve yabancı deniz aracından Silivri payına düşeni almak durumunda. Bu vesileyle ilçemize gelen nitelikli turist sayısını arttıracağız. Yat limanı projesi, ilçemize değer katacak. Silivri’nin zenginleşmesine katkı sunacak.Bu proje tam anlamıyla bittiğinde bambaşka bir Silivri manzarası ortaya çıkacak.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

 

Silivri yat limanı projesi, Silivri’nin Boşnak bahçe mevkiinin doğusu olarak belirlenen kısmında yeni ulaşım aksları ile yaya güzergahına el sürmeden inşaa edilecek. Marinamız 450 yat kapasitesiyle birlikte, içerisinde sosyal donatı alanları ile farklı bölgelerden çeşitli deniz araçlarını ağırlayacaktır. Bu alanda çeşitlik su sporları ve deniz etkinlikleriyle birlikte Silivrili hemşehrilerimizde keyifli anlar yaşayacaklardır. Ayrıca sadece marina olarak bakmadığımız bu proje ile birlikte istihdam noktasında da Silivri çok önemli kazanımlar elde edecektir. Yat limanı projemizin bitmesi ve tam kapasite ile faaliyete girmesiyle birlikte, etki alanı ve entegre iş kollarıyla birlikte 2000 kişiye iş imkanı sağlayacaktır.

Diğer yandan orta öğretim ve yüksek öğretim ile birliktede denizcilik, kaptanlık ,su ürünleri ve gemi mühendisliği gibi birçok bölümün de Silivriye kazandırılması amaçlanmaktadır. Kısacası Siliriyi Türkiyeye ve Dünyaya sahnesine taşıyacak bu proje ile silivriye yeni bir kimlik getiriyor ve Yat Limanı Projemiz tüm Silivrili hemşehrilerimize hayırlı olsun diyoruz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.