enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Süleymanpaşa Belediyesi kimsesizler için evler yaptırdı

Süleymanpaşa Belediyesi kimsesizler için evler yaptırdı
19.01.2018
128
A+
A-

TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi kış günlerinde evsizlerin barınma ihtiyaçlarını sağlayacak, kliması ve tuvaleti olan ‘Kimsesizler Evi’ yaptırdı.

Süleymanpaşa Belediyesi, Kimsesizler Evi ile sokakta yaşayan vatandaşlar için kalıcı bir çözüm getirdi. Dört kabin ve iki tuvaletten oluşan modüler yapıdaki kimsesizler evi, aynı anda 4 kadın ve 4 erkeği barındırabilecek kapasiteye sahip. Süleymanpaşa Otogarı yanına yerleştirilen kimsesizler evinde kalacak olan vatandaşların yeme-içme ihtiyaçları da yine Süleymanpaşa Belediyesi tarafından karşılanacak. Ayrıca, kışlık giyecek ihtiyacı olan vatandaşlara giyecek ve ayakkabı yardımı da yapılacak.

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kimsesizlerin kış aylarındaki barınma ihtiyaçlarının karşılanması adına 2015 yılında 371, 2016 yılında 287 ve 2017 yılında ise 852 olmak üzere toplam 1510 gecelik konaklama hizmeti temin edildiği, bu süreler zarfında her gün kimsesiz vatandaşların Dost Eli Aşevi’nden yeme-içme, Dost Eli Mağazası’ndan ise kıyafet, ayakkabı ve diğer ihtiyaçlarının giderildiği belirtildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bizim görev süremizin ilk gününden itibaren Tekirdağ’ın kalbi Süleymanpaşa’da hiç kimse kimsesiz kalmadı, bundan sonra da kalmayacak. Sokaklarda yaşamak zorunda kalan evsiz ve kimsesiz vatandaşlarımızın soğuk kış günlerinde barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlattığımız Kimsesizler Evi, Süleymanpaşa Otogarı’nın yanındaki alana konuldu. Yeni belediye binası yapılana kadar da orada olacak. O alanda güvenlik görevlimiz de var. Kimsesizler Evi şimdilik sekiz kişiyi barındırma kapasitesine sahip. 4 kadın, 4 erkek orada kalabilecek. Kadın ve erkek tuvaletleri de mevcut. Burada kalacak olan kişilere sıcak çorbaları ve yemekleri de Dost Eli Aşevimizden verilecek.Biz büyük bir aileyiz,” diye konuştu. Kimsesizler Evi’nin kanalizasyon ve elektrik bağlantıları yapıldıktan sonra vakit kaybetmeden hizmete sokulacağı öğrenildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.