enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2129
EURO
35,0131
ALTIN
2.439,98
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

USULSÜZLÜKLERİ TAKİPTEYİZ!

USULSÜZLÜKLERİ TAKİPTEYİZ!
01.06.2022
104
A+
A-

CHP Silivri İlçe Örgütü tarafından düzenlenen basın toplantısında konu yerel siyaset gündemiydi. CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ile Melih Yıldız basının karşısına çıkarak soruları cevapladı.

Toplantıda ilk sözü alan CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, MHP Silivri İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantılarına atıfta bulunarak “Küçük ortak büyük ortağın yerine ortaya çıkıyor çünkü AKP’lilerin çıkıp konuşmaya yüzleri yok.” dedi. Esen, MHP tarafından düzenlenen toplantılarda ülkenin sorunlarına, artan fiyatlara, enflasyona, işsizliğe çözüm önerileri sunmak yerine devamlı olarak kendilerini eleştirdiklerini ve çamur at izi kalsın siyaseti yapmaya çalıştıklarını belirterek sert çıktı: “Biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Toplumun tüm kesimlerini kucaklıyoruz. Kimse Silivri’deki bu huzur ortamına gölge düşürmeye kalkmasın. Bizi terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışmasın. Biz kimsenin kara tahtası değiliz.”

“TAPU SORUNU KÖRDÜĞÜM, VOLKAN YILMAZ ŞOVMENLİK YAPIYOR.”

Silivri’nin Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra köylerinde yıllardır süren tapu sorunu ile ilgili Volkan Yılmaz’ın “Belediye eliyle çözeceğiz.” açıklamalarına da değinen Esen; “144 yıldır burada yaşayan, bu toprakları işleyen vatandaşlarımız bunlar. Bugüne kadar hiçbir hükümet bu vatandaşlarımıza işgalci gözüyle bakıp ecrimisil istemedi. AKP Hükümeti hariç. Ecrimisil işgal edenden alınır. Bu topraklar bu vatandaşlarımızın hakkıdır. AKP yıllardır bu insanları kandırdı. Bölge Milletvekilimiz Akif Hamzaçebi defalarca soru önergesi verdi, Meclis kürsüsünden bu sorunu dile getirdi. Sorun çözülmedi. AKP bu sorunu çözemedi. Şimdi bir algı operasyonu yapılıyor. Volkan Yılmaz’ın çözdük diye şov yaptığı, toplam toprakların sadece %20’lik kısmı. Ama bu %20’yi bile köylüye tekrar satacaklar. Yani insanlarımıza kendi topraklarını satacaklar.” dedi. Esen tapu sorununun çözümü ile ilgili “Bu sorun CHP iktidarında çözülecek.” vaadinde bulundu.

“VOLKAN YILMAZ KAÇAK YAPILARA MÜSAADE EDİYOR.”

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, Değirmenköy Mahallesi’nde İskeçeli Mobilya’ya ait olan fabrikanın kaçak yapısı ve Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak’ın ailesine ait apartmanın girişine yapılan kaçak çıkma ile ilgili gelen bir soru üzerine “Bu konuları hem Silivri Belediyesi nezdinde, hem İBB nezdinde ısrarla takip ediyoruz. Biz isimlere takılmıyoruz, bunlara müsaade edenlere takılıyoruz. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz İskeçeli’de, Merdanoğlu’nda, VEGA AVM’de, Hasan Solak olayında bunlara göz yumuyor. Biz soru önergesi ile sorunca kaçamak cevaplar veriyor. Sadece İskeçeli Mobilya’da 3 bin metrekareden fazla kaçak yapıya göz yumuldu ve sonunda bizim girişim ve takiplerimizle İBB tarafından burası mühürlendi. Bunlardan başka birçok kaçak yapılaşma daha tespit ettik. Hepsini de İBB’ye bildirdik. Bunları takip ediyoruz, takipçisi olacağız. Bunların planları var mı? Yok. Ruhsatları var mı? Yok. Hepsi kaçak. Köylerde tarım arazisi üzerine yapılan sade vatandaşın 2 göz odalı evini yıkıp şov yapacaksınız ama fabrikatörlerin, müteahhitlerin kaçak yapılarına göz yumacaksınız. Bu suçtur.” diye konuştu.

“SAYIŞTAY RAPORLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?”

Silivri Belediyesi’ne ait Sayıştay raporlarının neden açıklanmadığı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Esen, “Bizim dönemimizde müfettişler Belediye’den ayrılmıyordu. Şimdi bırakın bir tek müfettiş gelmesini, Sayıştay raporlarının bile üstleri örtülüyor.” dedi.

KAYNAK : SİLİVRİ’ NİN SESİ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.