enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4568
EURO
34,8038
ALTIN
2.478,54
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Varnalı Konutları yakında yıkılıyor

Varnalı Konutları yakında yıkılıyor
06.01.2021
208
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2021 yılı Ocak ayı meclis toplantısında kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yılmaz, “Eski Varnalı Konutları diye bilinen alanda 68 konutlu bir kentsel dönüşüm projesini Silivri Belediyesinin şirketi ile yapacağız.” dedi.

 

Yılmaz, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tüm il ve ilçe belediyelerinden istediği ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’ diye bir belge var. Bu belge ile şehrin tüm afet risklerine karşı ne durumda olduğu, zemin etütleri, binaların yapı stoku, kısacası şehrinizin MR’ı çekiliyor. Kentsel dönüşümde yani depreme karşı dayanıklı evler, binalar yapma noktasında yol haritanızı belirliyor. Bu belge kentsel dönüşüme hangi sokaktan, hangi caddeden hatta hangi binadan başlamanız gerektiğini ifade ediyor. Biz göreve geldiğimizde bakanlığın istediği fakat bir önceki yönetim tarafından bu konuda hiçbir çalışma yapılmamış olan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgemizin ihalesini yaptık ve şuan itibarı ile de bitirdik.” dedi.

YILMAZ, “VARNALI KONUTLARINDA YIKIMA BAŞLIYORUZ”
Silivri’de kentsel dönüşüm çalışmaları için belediye bünyesinde SİLTAŞ’ı kurduklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: “Silivri Belediyemizde SİLTAŞ diye bir şirket kuruduk. Bu şirket şuan çalışmalara başladı. Silivri Belediyesi 100 tane, 200 tane de olsa veya görev süremiz içerisinde 500 tane de olsa 500 hanenin belki canını kurtarabilecek bir hamleyi yapabiliriz. Eski Varnalı Konutları diye bilinen alanda 68 konutlu bir kentsel dönüşüm projesini Silivri Belediyesinin şirketi ile yapacağız. 4 tane konutu elinde bulunduran bir mal sahibi yazışmalarla yasal süreci 6 ay uzattı. Yıkım aşamasına geldik. Önümdeki günlerde Varnalı Konutlarının yıkımını ve 68 tane konutun kentsel dönüşümünü Silivri Belediyesinin eliyle yapmış olacağız.

REKLAM ALANI