enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5678
EURO
34,9466
ALTIN
2.425,29
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

VOLKAN YILMAZ SİLİVRİ’YE 23 DEV PROJELERİNİ TANITTI

VOLKAN YILMAZ SİLİVRİ’YE 23 DEV PROJELERİNİ TANITTI
06.03.2019
157
A+
A-

Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, “2023 yolunda 23 dev proje” temalı tanıtım toplantısında Silivri projelerini açıkladı. Ulaşımdan yatırıma, eğitimden spora, kültürden sana çok yönlü vizyon projelerin müjdesini veren Yılmaz, “Bir şey değişecek, her şey değişecek. Silivri’yi hizmetle buluşturmaya geliyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, 31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlardan yetki isteyeceği projelerini tanıttı. Mega Saray’da gerçekleştirilen toplantıya binlerce kişi katıldı. “2023 yolunda 23 dev proje” temalı toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı hedeflenen süre içerisinde mega projelerin Silivri’de hayata geçirileceği müjdelendi.
Salon içine ve salon dışına kurulan ekran ile izletilen 23 proje vatandaşlardan tam not aldı. Kürsüye gelen Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, her bir projeyi tek tek anlatarak içeriği hakkında detaylı bilgiler paylaştı. “Bir şey değişecek, her şey değişecek. Silivri’yi hizmetle buluşturmaya geliyoruz” mesajı verdi.

İŞTE VOLKAN YILMAZ’IN SİLİVRİ PROJELERİ
1 – PLANLI SİLİVRİ: İşe her işin başı plan ve planlama diyerek, ilçenin imar planları hazırlanıp hızla uygulamaya geçilecek. İlçe bütününün 1/5000 nazım imar planları ve 1/1000 uygulama imar planları tamamlanacak, planlı alanlarda imar uygulamaları başlanacak. İlçenin kentsel dönüşüm strateji planını hazırlanacak.

2 – METROBÜS VE HIZLI TREN: Silivri, Metrobüs ile İstanbul’a bağlanacak, Tuzla’ya kadar entegre ulaşım ağının içine alınacak. Hızlı Tren ile İstanbul ve Edirne, Silivri’de buluşturulacak.

3 – KAVŞAK DÜZENLEME PROJELERİ: D-100 Karayolu üzerindeki kavşak düzenlemeleriyle can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla trafik rahatlatılacak. 13 noktada kavşak düzenlemesi ve E-5 Silivri merkezi için katlı kavşak projesi hayata geçirilecek. KİPA AVM önünde yapılacak olan katlı alt geçitle şehrin iki yakasını birleştirirken, geçidin hemen üstünde de harika bir kent meydanı oluşturulacak.

4 – OTOPARKLAR: Kent merkezindeki trafik kaosu ve park çilesi, yeraltı ve katlı tam otomatik otoparklar ile sona erecek. Kaymakamlık arkası ve Hamam yanına Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı yapılacak. Belediye arkası Katlı Otopark ve sahil yeraltı katlı otopark ve meydan düzenleme çalışmalarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 10 farklı noktada 1770 araçlık otoparkları Silivrilinin hizmetine sunulacak.

5 –PAZAR ALANLARI: Mahallelerde Kapalı Pazar Yerleri inşa edilecek, kırsal mahallelerde ise mahalle girişi yerel üretim satış alanları oluşturulacak.

6 – KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZİ: Silivri’ye, içinde Kültür ve Eğitim Merkezi, Buz Pisti, Çocuk Akademisi, Kütüphane ve Sosyal Tesisler olan 50.000m²’lik modern bir Kent Parkı kazandırılacak.

7 – ÇOK AMAÇLI SALONLAR: İyi günde de kötü günde de Silivri’lilerin faydalanacağı teknik imkanlarla donatılmış çok amaçlı Etkinlik salonları yapılacak. Mahallelerde inşa edilecek Mahalle Konakları ile de yerel hizmetlerin yerinden yürütülmesine katkı sağlayacak bir şekilde dizayn edilecek.

8 –PRESTİJ CADDELER: Caddeler, Meydan Düzenleme ve Yayalaştırma Projeleri, asfalt, kaldırım, yağmur suyu ve parke taşı uygulamaları ile Silivri daha modern, daha şık bir görünüme kavuşturulacak.

9 – GENÇLİK MERKEZLERİ: Gençlerimizin sosyal ve sportif etkinliklerde buluşacağı Gençlik Merkezleri yapılacak.

10 – ÇOCUK KREŞ VE EĞİTİM MÜZESİ: Çocuklarımız için, bünyesinde Çocuk ve Eğitim Müzesi, Trafik Parkı, Kreş ve Kültür Evinin yer aldığı Çocuk Kültür Yaşam Merkezleri inşa edilecek.

11 – EMEKLİLER LOKALİ: Emekliler Lokali, mahalle Çay Evleri, kır düğün alanlarıyla Silivri’yi sosyal tesislerle donatacak, mahalle sakinlerinin bir araya geleceği Semt Konağı vatandaşlarımızın istifadesine sunulacak. Silivri’ye bir Kent Müzesi ve Sanat Merkezi kazandırılacak.

 

13 – SPOR KOMPLEKSİ: Silivri için Spor Kompleksi projesi de kısa zamanda bitirilerek halkın hizmetine açılacak. Spor Kompleksi ile 10.000 kişilik yeni stadyum, antrenman sahaları, kamp tesisi, amatör spor kulüpleri sahaları ile sporun gelişmesine katkı sağlanacak.

14 – ARKEOPARK – KÜLTÜR PARKI: Restorasyonu gerçekleştirilecek olan 32 gözlü Mimar Sinan Köprüsü ile bir bütün olacak ve her türlü açık hava etkinliklerinin düzenlenmesi için bir amfi tiyatro ile su sporlarının yapılmasına imkan sağlayacak tesislerin dE yer alacağı Arkeopark  – Kültür Parkı Silivri’ye bambaşka bir çehre kazandıracak.

15 – YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI: Silivri’yi, geleneksel el ürünleri satış alanları, doğal ürünler pazarı ve kermes meydanına sahip olacak Yöresel Ürünler Pazarı konseptiyle tanıştırılacak.

16 – KENTSEL TASARIM VE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA: Piri Paşa Cami Çevresi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi, Fatih Mahallesi Kentsel Yenileme ve Canlandırma Projesi, Silivri Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi ve Selimpaşa Kent Merkezi Düzenleme ve Kentsel Tasarım projeleri hazır. Her biri hızla hayata geçirilecek.

17 – ENGELLİ EĞİTİM MERKEZİ: Engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin birlikte yararlanacakları Engelli Eğitim ve Koordinasyon Merkezi hizmete açılacak. Engelsiz transfer aracı, Engelsiz çocuk parkları ve kent içi engelsiz uygulamalar yanında akülü, tekerlekli sandalye ve beyaz baston desteğimizle hayatı hep beraber paylaşacağız.

18 – SPOR PROJELERİ: Silivri’nin farklı noktalarına Kapalı Spor ve Yüzme Havuzu, bisiklet yolları, koşu ve yürüyüş yolları, parklar ve mahallelere açık kondisyon spor alanları, mahallelere açık basketbol, voleybol ve futbol sahaları, bütün mahallelere çocuk oyun parkları, okul bahçelerine spor alanları ve çocuk oyun alanları yapılacak. Ayrıca Atıcılık ve Avcılık sporunun geliştirilmesi için Uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapacak modern bir Trap merkezini hizmete sunulacak. Büyükşehir belediyesi ile birlikte Silivri okullarına kapalı spor salonları armağan edilecek.

19 – BOĞLUUCA DERESİ REKREASYON PROJESİ: Macera Parkı, Kaykay Pisti, Müjdat Gürsu Spor Tesisi ilaveleri, Kreş ve Kültür Evi, Sosyal Tesisler ve piknik alanlarıyla kentin tam ortasında yepyeni merkezi bir spor, eğlence ve dinlenme alanı yaratılırken, Yöre Derneklerine tahsis edilecek mekanlarda kültürel zenginliklerin yaşatılması sağlanacak.

20 – YEŞİL ALAN PROJELERİ: İlçe genelinde yeşil alanları çoğaltacak, mahallelerde evlere 500m erişim mesafesinde mahalle parkları, çocuklar ve gençler için tematik parklar yapılacak. Korupark ve Kalepark Kütüphane ve Sosyal Tesisleri, Murat Çeşme Piknik ve Dinlenme Alanı, çocuklar ve gençlere interaktif park projelerinin yanında İBB ile birlikte Ali Paşa Millet Bahçesi ve Selimpaşa Tema Parkı projeleri hayata geçirilecek
Doğaya ve doğadaki her canlıya her zaman duyarlı olacak, sokaktaki sevimli dostlarımız için bakım ve rehabilitasyon çalışmaları, doğal varlıklarını koruyan ve geliştiren çevre projeleriyle Silivri’de örnek bir belediyecilik yapılacak.

21 – SOSYAL HİZMETLER: Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla vatandaşlara her zaman destek sunulacak. İhtiyaç sahipleri için Sosyal Market, Hoşgeldin Bebek Projesi, Taziye Alanları, Öğrencilere Kıyafet ve Kırtasiye Desteği, Aşevi, Evde Bakım ve Sağlık Hizmetiyle vatandaşların her derdine, her ihtiyacına koşulacak. Kilise, cami ve cem evlerinin temizlik, bakım ve onarımları düzenli olarak yapılacak.
Kadınlarımız başta olmak üzere dileyen tüm Silivrililerin ücretsiz katılacağı kültür gezileri düzenlenecek, yeni kültür merkezinde yetişkin ve çocuk tiyatrosu, Yazlık Sinema, Gezici Tiyatro ve Sinema Tırı ile yılın 12 ayına yayılan festivaller, konserler, kültür ve sanat festivalleriyle Silivri’ye yıl boyunca bir şenlik havası yaşatılacak.

22 – EĞİTİM PROJELERİ: Eğitime destek yıl boyunca sürecek. Okullara Kodlama Atölyesi ve kütüphaneler kurulacak, okul bahçelerine açık hava satranç parkları yaparak çocuklarımız ve gençlerimiz için farklı atölyeleri içeren bilim ve eğitim otobüsü projesi başlatılacak. Girişimcilik Akademisi çalışması ile projesi, yeni fikri olan girişimcilere destek sunulacak ve hayaller gerçeğe dönüştürülecek.

23 – YEREL KALKINMA VE TARIMSAL ÜRETİMİ ARTTIRMA: 4.000 kişiye iş ve aş imkanı yaratılacak,  tarım, hayvancılık ve çiçekçilikte yerli üreticimize katkı sunulacak, hayvancılıkta bölgeye modern bir mezbaha kazandırılacak. Ayrıca, Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İSMEK birimlerini bütün mahallelere yaygınlaştırarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Silivri Plajları, Millet Bahçesi ve Kültür Vadisi ile 450 teknelik yat limanının Silivri’ye kazandırılmasına katkı sağlanacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.