enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4768
EURO
34,9560
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yalçın’dan, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü açıklaması

Yalçın’dan, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü açıklaması
02.05.2020
138
A+
A-

Silivri Milliyetçi Hareket Partisi,(MHP) 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısı ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti;

“Bir milleti millet yapan en büyük özellikleri, dil birliği, din birliği, tarih birliği, kültür birliği, ahlak ve vatan birliğidir. Türk milleti de yüzyıllar boyunca bu değerlerini özümsemiş, korumuş ve kollamıştır.
Bu değerler milletimizin her zaman kırmızı çizgisini oluşturmuş, şanımıza mazimize herhangi bir saldırı karşısında, bu milletin evlatları çelik zırh gibi siper olmuştur.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, “Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dâva başarıya ulaşamaz.” derken, vatan davasının fertleri de az önce ifade ettiğimiz tanımların kutsiyetine sarılarak yüksek kenetlenme örneği sergilemişlerdir.

Bir milletin tarihinde öyle gelişmeler yaşanır ki, gençliğe ilham geleceğe ışık olur. Karanlık odakları darmadağın eder, karamsar günleri feraset ve saadetle buluşturur.
3 Mayıs 1944 tarihi Türk milliyetçiliği ve milliyetçiler için büyük önem taşımaktadır.
Bu tarihten sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, ödenen bedeller ile vatanseverlerin düşman zihniyetlerine karşı yeni bir hakimiyeti doğacaktır.
3 Mayıs 1944’te Türk gençliği, yabancı ideolojik akımlara karşı milli refleksini ortaya koymuş, Türk vatanında Türklüğü yargılamak isteyenlerin karşısında, baskıcı siyasal koşullara rağmen ülkemizde sivil muhalefetin ilk örneğini göstererek Türk demokrasisine çok önemli bir katkıda bulunmuştur.
Aralarında bilim adamı, aydın, siyasetçi, asker ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 3 Mayıs 1944 tarihiyle birlikte başlayan yargılama süreci ve sonrasında ‘tabutluk’ denilen ölüm hücrelerine atılan Türk milliyetçilerinin acı, keder ve çileyle dolu kutlu mücadelesi, artık Türk milliyetçiliğini bir fikir ve duygu olmaktan çıkarıp destansı bir ‘hareket’ haline getirmiştir. Bu anlamlı gün, Türk milletine mensubiyetin onur ve şuuruna sahip, manevi ve kültürel değerleri özümsemiş Türk milliyetçileri tarafından ‘Milliyetçiler Günü’ olarak kutlanmaktadır.
Milliyetçilik barış demektir, kardeşlik demektir, huzur ve güven demektir.
Büyük dava ve fikir adamı Ziya Gökalp, milleti, “Dilce, dince, ahlakça ve güzellik duygusu bakımından müşterek olan, yani aynı terbiyeyi almış fertlerden meydana gelmiş bulunan bir topluluk” olarak ifade etmiştir. Dolayısıyla böyle günler toplumsal açıdan bir ayrışma değil, birleşme, ötekileştirme değil, kültürel manada birlik ve beraberliğin sağlanacağı ve milli bir şuur kazanmaya vesile olacak günledir.

‪Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor, başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere 3 Mayıs 1944’ün milliyetçi kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Adnan Yıldırım

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.