enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YILMAZ KANDEMİR`DEN MECLİSTE ÖNERGE YAĞMURU

YILMAZ KANDEMİR`DEN MECLİSTE ÖNERGE YAĞMURU
25.08.2015
101
A+
A-
Silivri Belediye Ekim Ayı 1. Oturumu`nda Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz kandemir 6 adet soru önergesi verdi.

                              BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 07.10.2013 
                                                                                                  SİLİVRİ 
1-Silivri ilçemiz sınırları dahilindeki sahillerde bulunan sitelerde, imar planında kamuya terk edilmiş fakat siteler tarafından işgal altında bulunan, hatta üzerlerine bina dahi yapılan tüm kamuya terk alanlarının tespit edilerek ve geriye doğru da işletilerek işgaliye çı-kartılması, belediye kira gelirlerine büyük katkı sağlayacağı kesindir. 
Planlama Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Şefliğinin ortak ça-lışmasıyla yapılacak bu işlemin bir an önce başlatılarak neticesinden belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza da bilgi verilmesi hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim. 

2-Fatih Mahallesi Yarbaşı Sokağı’nın deniz tarafında bulunan 900 metre civarında-ki, mülkiyeti Hazine’ye ait boş arsanın Silivri Tema Vakfı Şubesi’ne tahsis edilerek Tema Vak-fı’yla birlikte Botanik Parkı yapılması hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim. 
3- Fatih Mahallesi Burç Sokak’ta bulunan, mülkiyeti Belediyemize ait ve Belediye-miz tarafından restore edilen tarihi evin giriş katından bir odasının Tema Vakfı Silivri Şubesi’ne tahsis edilmesi ve bu binanın geriye kalan tüm bölümlerinin Fatih Mahallesi Silivri Belediyesi Mahalle Evi olarak kullanılması hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise say-gılarımla arz ederim. 
4- Fatih Mahallesi Kaleiçi Soğukkuyu Meydan Sokak’ta bulunan ve 20-25 yıl evvel kaldırılarak yerine yonca şeklinde betonarme olarak yapılan tarihi havuzun eski haliyle, kare şeklinde ve küçük yalağıyla, tarihi yapısına uygun olarak tekrar yapılması için gerekli çalışmala-rın bir an önce başlatılması hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarım-la arz ederim. 
5- Fatih Mahallesi Kaleiçinde bulunan Kalepark Belediye Sosyal Tesisleri Belediye şirketi Silkent tarafından işletilmektedir. Silkent tarafından işletilmeye başlandığından bu güne bu sosyal tesislerin hizmet sunumu bakımından iyi yönetilmediği, Kalepark’a yanlışlıkla çay-kahve içmeye giden tüm Silivrili hemşerilerimiz tarafından bilinmekte olduğu halde ne yazık ki şimdiye kadar Belediye Üst Yönetimi tarafından hizmet iyileştirme yönünde hiçbir önlem alınmamıştır. 
Hemşerilerimizin iyi ve kaliteli hizmet alamadığı Kalepark Sosyal Tesislerinin Silkent A.Ş.’de yönetici pozisyonunda olan birkaç kişinin keyif ve kafa dinleme yeri olmaktan bir an önce çıkartılması ve tüm hemşerilerimizin en iyi şekilde hizmet alacağı bir işletmeye dönüştürülmesi hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim. 
6- Silivri Mimar Sinan Mahallesi İnönü Caddesi 913 Ada, 18 Parsel’de yapılan inşaatın, E-5 tarafından kot alınarak 5-6 metre yüksekliğinde toprak hafriyatı yapılıp doğal yapısı bozulmasına rağmen, İnönü Caddesi tarafından da cadde kotunun 1 metre altına inilerek fazladan 1 kat kazanıldığı apaçık ortadadır. 
Balkan Koleji ve çok geniş çevresinde, imar planlarında işyeri olmadığı bilin-mektedir. İnönü Caddesi yol kotundan 1 metre aşağıda inşaat yapılması ve bu fazladan kazanı-lan zemin kata işyeri ruhsatı verilmesinin uygun olmayacağı, bu inşaat sahibine fazladan 1 kat kazandırmakla adaletsiz ve hakkaniyete uygun olmayan bir durum yaratıldığı aşikârdır. 
Bu inşaatla ilgili ruhsata aykırılık olup olmadığının Silivri Mimarlar Odası Tem-silciliği’nden bilirkişi istenmesi ve yapılan inceleme sonuçlarının tarafıma bildirilmesi hususunu Başkanlık Makamına havalesini Yüce Meclise saygılarımla arz ederim. 
                                                                                    Bağımsız Belediye Meclis Üyesi 
                                                                                           YILMAZ KANDEMİR 
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.