enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YÖNET; “DEMOKRASİ, İNSANLARIN, İZLEYİCİ DEĞİL, OYUNCU OLDUĞU SİSTEM”

YÖNET; “DEMOKRASİ, İNSANLARIN, İZLEYİCİ DEĞİL, OYUNCU OLDUĞU SİSTEM”
A+
A-

CHP Meclis Üyesi Mehmet Yönet, Belediye Meclisinin Haziran oturumunda demokratik kaygılarını dile getirerek geçmişteki politik keşkelerinden yola çıkarak daha çok özgürlük, katılımcılık vurgusunda bulundu.

Silivri Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci oturumda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Mehmet Yönet,

“Yapacağım konuşma şahsi görüşümdür” diyerek demokrasi ve muhalefet ekseninde gündemimize hakim olan toplumsal ve siyasi kaos nedeniyle kaygılarının sebebini özetledi. Etkin bir siyaset, parti içi demokrasi ile düşünce ve fikir hürriyetinin zorunluluğuna işaret eden Yönet, tüm farklılıklara rağmen Türkiye paydasında tüm siyasilerin yanı sıra iktidarın muhalefetle de bir araya gelme zorunluluğuna işaret etti.

Ülkemizde son dönemlerde, yapılan anketlerde, kurumlarda, kişilerde, maalesef siyasi partiler ve siyasetçiler oran olarak en düşük çıkmaktadırlar. Ülkemiz ve demokrasimiz adına kaygı duymamak elde değil, tüm siyasi partilerin, üyelerinden, genel başkanlarına kadar ülkemizdeki kaybettiğimiz güveni kazanmak zorundayız.

Siyasi partiler demokrasimizin sigortasıdır. Ülkemizdeki siyasi partiler, anayasamızın değiştirilemez ilk dört maddesi ve ülkemizin kırmızı çizgileri içerisindedir. Siyasetin en sağından, en soluna kadar tüm siyasi partiler düşüncelerini söyleyebilmelidir. Bireylerin düşüncelerinden dolayı kaygı duymamamız gerekir. Konuşamadığımız, düşüncelerimizi ifade edemediğimiz zaman, kaygı duymamız gerekir.

“DEMOKRASİLERDE MUHALEFET İKTİDARDAN DAHA MÜHİM MEVKİDİR”
Çok kısa bir örnekle tamamlamak istiyorum, demokrasilerde muhalefet iktidardan daha mühim mevkidir. “İktidar her rejimde, her sistemde bulunmaktadır. Muhalefet ise yalnızca demokrasilerde mevcuttur” muhteşem bir tespit. Tarih 9 Kasım 2021, yer Türkiye Büyük Millet Meclisi, tespiti yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

“TÜM SİYASİ PARTİLER SÖYLEMLERİNİ, EYLEME GEÇİRİRSE SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNDEN EMİNİM”
Tüm siyasi partiler söylemlerimizi, eyleme geçirirsek sorunun çözüleceğinden eminim.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.