enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4621
EURO
34,7707
ALTIN
2.440,78
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Can: ‘Onlarda para var, bizde yönetim şekli var’

Can: ‘Onlarda para var, bizde yönetim şekli var’
24.02.2017
98
A+
A-

Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can, yaptığı açıklama ile yaşanan sürece açıklık getirdi. 2009 yılından bu yana birçok zorlu aşamadan geçtiklerini söyleyen Başkan Can, açıklama yapma gereksinimini yaşadıkları Kastamonu mağlubiyetiyle bir alakası olmadığını, bu açıklamayı yaklaşan kongre süreci dolayısıyla yaptığını kaydetti.

27 Şubat 2017 tarihinde kongre yapılacağını hatırlana Can, tüm süreci açık ve şeffaf bir şekilde değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Başkan Volkan Can: “2009 yılından bu yana gelen bir süreç var. Ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum.  Amatör ligden aldığımız kulübümüzü profesyonel lige kadar çıkarma başarısı gösterdik. Çünkü 3 Milyon liralık borç ve 102 adet futbolcu senediyle borç batağının içerisinde olan bir kulüp aldık. Bazen acaba yapmasaydık mı diye düşünüyorum. Ama içimizde olan aşk ile bu kulübe sarıldık ve alnımızın akıyla tüm borçlarımızı ödedik. Bunları da sabit geliri olmayan bir kulübün bütçesiyle yaptık. Bizim gelirimizin yüzde 30’u federasyon geliriyle yüzde 10’u Valilik, Belediye ve %60 kendimizin cebinden çıkan paralarla oluşuyor. Kayseri Erciyespor’dan sonra ligde sabit geliri olmayan tek kulüp biziz. Bunları açıklamamdaki sebep ise hani o sosyal medya soytarıları var ya o yüzden” dedi.

‘GERİSİ BİR FELAKET OLDU’

Başkan Can, 2016-2017 futbol sezonuna çok iyi başlangıç yaptıklarını söylerken şunları kaydetti: “Ligin ilk maçında aldığımız galibiyetle aslında iyi bir başlangıç yapsak da bu galibiyeti doyasıya yaşamadan ortaya bir 39 numaralı forma polemiği çıkartıldı. Bunu birilerinin bilerek ortaya çıkardığına inanıyorum. Sonrasında ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yaşadığımız süreç oldu. Bir şehirde insanın ne kadar iyi niyetli olup olmadığını yaşanan sürece bakarak anlamak mümkün oluyor. Sürecin devamında ise sahipsiz Kırklarelispor dedik ve sponsorumuz olmadığını söyledik hatta forma reklamımızı bile sahipsizler diye yazdırmayı düşünmüştük. Sonrasında ise kötü giden sürecin ardından Bilgin Erdem ile yollarımızı ayırdık. Devre arasına yeni hocamız Ekrem Al ile başladık. Bununla birlikte birçok futbolcu ayrılırken bunların birkaç tanesi kendisi ayrıldı diğerlerini de biz gönderdik yerlerine de yeni oyuncular aldık. Gözle görülür bir ivme tam yakalamışken futbolcumuz olan Salim Kaya mevzusu ortaya atılmaya başlandı. Birileri sanki periyodik bir şekilde bizim kuyumuzu kazmaya çalışıyor gibi gözüküyor. Salim Kaya konusunda söylenecek çok fazla bir şey yok aslında. Hocamız Ekrem Al kendisini yedek bıraktı. Bu doğrultuda kendisine hocamız maç sonrasında antrenman programı verdi. Ancak kendisi sakat olduğunu söyleyince hocamızda maçta oynatsaydım oynayacak mıydın deyince evet cevabı alıyor. Maça gelince iyi antrenmana gelince mi sakat oluyor futbolcu. İşte bu yüzden kadro dışı kaldı. Şimdi bunları da az çok çözdük gibi. Neden ve nasıl diye sormaya gerek yok her şey aleni bir şekilde ortada. Geçtiğimiz sezon bizlere ciddi bir şekilde destek veren Hakan Atasayar vardı. Sponsorluk için 100 bin lira verdi bununla birlikte 11 bin liralıkta bir pano sponsorluğu anlaşması sağladı. Ancak bu sezon için yaptığımız bir görüşme oldu ve kendisi bizlere yeniden destek olacağını söyledi. Bizlerde bu doğrultuda kupa maçaları dâhil olmak üzere hiç kimseden reklam almadık ve yolumuza inandığımız insanlarla devam etmek istedik. Ancak gel gör ki işin aslı farklıymış. Kendisi bizlere taahhüt ettiği 169 bin 180 liralık 3 tane çek Aralık 2016 ayı için verdi.  Peki, çekler ne oldu? Çekler karşılıksız çıktı ve kendisi bundan sonraki süreçte bizleri sürekli olarak oyaladı. Hatta ve hatta telefonlarımıza dahi cevap vermedi. Bizlerde çeklerin karşılığının olduğunu düşünerek harcama yaptık. Sonrasında bütün parayı kendi cebimizden ödemek zorunda kaldık. Keşke bizlere bu süreç içerisinde yardımcı olmayacağını söyleseydi. Ancak şimdi hukuki bir süreç başladı. Bu çekleri Kulübümüzün avukatına verdik işlemler artık hukuki boyutta devam edecek” şeklinde konuştu.

‘İNSAN DOSTUNU DÜŞMANINI BU SÜREÇTE DAHA İYİ ANLIYOR’

Başkan Can ilk defa bir sezonda bu kadar zorluk yaşadıklarını söylerken, “Geride bıraktığımız bunca sezonun ardından ilk defa böylesine zorlu bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. İyi günde yanımızda olanlar zaten her zaman vardı ama kötü günde kimin dost kimin düşman olduğunu iyicene anlamış olduk. 8 yıldan beridir ki o kişileri çok iyi biliyorum ha bugün düştü ha yarın düştü diyenlere hodri meydan diyorum. Çıksınlar bir güçleri varsa ve bunları uygulayabilecek projeleri varsa Kırklarelispor için ben malzemecilik bile yapmaya razıyım. Olmadı tribüne çıkıp takımımıza destek veririz. Gel gör ki bu kişiler FETÖ’cüler gibi içten içe kazan kaldırmaya çalışıyorlar. Yapacakları hiçbir projede olmadı olamaz. Bunlara ben içimizdeki İrlandalılar ve sosyal medya çakalları diyorum” dedi.

‘KÜÇÜK ŞEHRİN BÜYÜK DÜŞÜNENLERİYİZ’

‘Kırklarelispor Kulübü’nün bu kadar dar gelirle neler yapabildiğini tren yolunu geçtikten sonra insanlar daha iyi anlıyor’ diyen Başkan Volkan Can; “Kendi kendime bazen düşünüyorum acaba biz bir şeyleri yanlış mı yapıyoruz diye. Bu kadar zor şartlar altında acaba kim bu kulübü yönetebilir. Buraya kadar bu kulübü taşımamalı mıydık diye bazen düşünüyoruz. Ama bir türlü içimiz el vermiyor. Trakya’da birçok kulüp şuan için Amatör liglerde mücadele ediyor ancak bütçeleri birçoğunun bizden fazla. Onlarda para var bizde yönetim şekli var. Doğru zamanda doğru kararlar alabilmek çok büyük önem arz ediyor. Bizler küçük şehrin büyük düşünenleriyiz. Bizim sekiz yıl önce düşünüp gerçekleştirdiğimiz birçok şeyi kimse hayal bile edemezdi.” diye konuştu.

‘BU BELGEYİ ALMAK KOLAY DEĞİL’

Her yıl ulusal lisansı ilk alan kulüplerin başında geldiklerini söyleyen Başkan Can açıklamasına şöyle devam etti, “Bu kâğıt parçasını almak hiçte kolay değil. Uzun yılardan beridir Türkiye’de bu lisansı alan ilk kulüplerden birisiyiz. Bizim hiçbir futbolcumuza, hiçbir çalışanımıza 1 lira bile borcumuz yok. Bunları Türkiye’de sağlayabilen kaç tane kulüp var merak ediyorum. Ben kendi açımdan bazen yanlış yolda olduğumuzu düşünüyorum. Yalancı olacaksın, yüzsüz olacaksın, kaçak güreşeceksin, fitne fesat içerisinde olacaksın ki bu insanlara yaranasın. Ne olursa olsun diye düşünüyorum ama sonuçta ben buralıyım burada doğdum ve burada öleceğim. Biz kimsenin arkasından bugüne kadar konuşmadık ve konuşmayacağız. Bizimle ilgili herhangi bir sorunu ve sorusu olan kim olursa olsun yerimiz yurdumuz belli gelsinler çayımızı içsinler cevabını verelim.”

‘BİZ BU LİGDEN DÜŞMEYECEĞİZ’

Ligde durumlarının çok iyi olmadığını buna rağmen hiçbir şekilde inançlarını kaybetmediklerini söyleyen Can, “Şehirde bütünleşmeyi bir an önce sağlamalıyız. Bunu başardığımız takdirde her şey tersine dönecek. Sürekli olarak yağmur yağmaz elbette güneşte açacak. Bizler takımımızın iyi yolda olduğuna inanıyoruz. Alacağımız her galibiyetle bu zorlu süreci geri de bırakacağız. Yine de söylüyorum küme düşersek sadece takım olarak değil şehir olarak da küme düşeceğiz. Bu doğrultuda herkesi tribünlere gelip sıkı bir şekilde kenetlenip bu takıma destek olmak  ve ayağa kaldırmak için davet ediyorum” dedi. – Görünüm Gazetesi

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.