enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dünya satranç şampiyonu Nurgül Salimova, bir robotu yendi

Dünya satranç şampiyonu Nurgül Salimova, bir robotu yendi
17.11.2019
218
A+
A-

Dünya satranç şampiyonu Nurgül Salimova, ilk defa bir robota karşı satranç oynadı. İlk maç, 1-1 berabere bitti.

İlk maç, Chess Player için en yüksek seviye olan 20 seviyede oynandı. Salimova’nın ifadesine göre seviye zorluk katsayısı olan ELO 2500’e eşittir ve bu değerler satrançta büyük usta unvanını kazandırır. Şampiyonumuz, daha önce hiç bu kadar güçlü bir oyuncu ile karşılaşmayan robota zor anlar yaşattı ve o maçı kaybetti.

16 yaşındaki Nurgül Salimova, daha düşük seviyede oynadığı rövanş maçında Chess Player’ı sadece 10 dakikada yenmeyi başardı. Salimova, maçın onun için çok ilginç olduğunu söyledi, çünkü robotlar hata yapmıyor ve oyunda duygu göstermiyor. Bu gösteri maçı, başkent Sofya’da bir alışveriş merkezinde yapılan en büyük etkileşimli robot sergisinin finaline damgasını vurdu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.