enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4351
EURO
34,7348
ALTIN
2.428,82
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Eroğlu: ”Tesis, Tesis, Tesis”

Eroğlu: ”Tesis, Tesis, Tesis”
10.02.2017
114
A+
A-

Tekirağspor Alt yapı Antrenörü Abdullah Eroğlu Trakya Gazetesi Yazı işleri Müdürü İlkay Danacılar’a Tekirdağspor’un alt yapısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

1958 yılında doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi doğduğum yer olan Akseki tamamladım. Üniversite Eğitimimi İzmir Buca Eğitim Enstitüsünde okudum. 1979 yılında Hayrabolu Lisesine öğretmen olarak tayin oldum. Hayrabolu’da Tekirdağ Bölge karmasının Antrenörlüğünü yaptım. 1987 yılında Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesine tayin oldum. Öğretmenlikten emekli oldum. Tekirdağspor alt yapı Antrenörlüğü başta Olmak üzere Tekirdağspor A takım Antrenörlüğü ve Diğer amatör Takımlarda Antrenörlük yaptım. Antrenör Okan Aydın ile birlikte Tekirdağspor Antrenörlüğüne devam ediyorum. Bu süre içinde Bu bölgenin oyuncularını yetiştirerek Türk futboluna kazandırdım. TÜFAD’ı Necdet Çakır ve Erdoğan Kıldıran ile birlikte kurduk. UEFA A Belgesi sahibiyim. 36 senedir Futbol’un içindeyim.

Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

Tekirdağ’da alt yapının gelişmesi ile ilgili birçok sorun var. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

En büyük sorunumuz tesis sorunudur. 5 ayrı takım 13 Kasım Stadında aynı anda antrenman yapmak zorunda kalıyoruz. Burada gençler zarar görüyor. 1990 yılından beri Tekirdağspor’un da alt yapısını dönem dönem çalıştırdım. Şu anda da çalıştırmaya devam ediyorum. Tekirdağspor yarışmacı bir takım. Tekirdağspor yarışması bir takım olduğu için alt yapıdan gelen oyunculara fazla değer verilmiyor. Biz sadece Tekirdağspor’un alt yapısı olarak ta bu işi görmüyoruz. Tekirdağ’da bulunan 70 kulübün alt yapısında bulunan çocuklarımız bizim Tekirdağspor’un alt yapısını oluşturuyor ama Tekirdağspor’un imkanları da buna çok elverişli değil. Tekirdağ’ın içlerinden yetenekli oyuncuları Tekirdağspor’a kazandırmak istiyoruz ama bunları nerede yatıracaksınız, nerede yedireceksiniz. Çocuğun eğitimin nasıl yaptıracaksınız. Çocuğa buraya getirdiğimiz zaman çocuğun burada yatması yemesi, çocuğa harçlık verilmesi gibi imkansızlıklar içersinde hedefleri sadece A Takım. Alt yapı tamamen bizim üzerimize yıkılmış bir şekildedir. Başımızda idarecimizde yok. Diğer Antrenörümüz Okan Aydın ile birlikte 8 kategoride mücadele ediyoruz.

Peki çözüm ne olmalı ?

Tesisleşme olmadan bu sorunları çözmemiz mümkün değil. Tekirdağspor bir profesyonel bu ilin takımı. Bir il takının kendine ait bir tesisi, kendine ait bir antrenman sahası, en az 2 kategoride bir Antrenör olursa sorun çözülür. Diğer profesyonel takımlar bunu başarıyor ama biz bunu daha aşamadık. Tekirdağ’da futbolcu potansiyeli var ama bunları sahaya yansıtacak imkanlarımız yok. Önemli olan bu potansiyeli ortaya çıkarabilmektir. Ben Antrenörler Derneğinin de başkanlığını yapıyorum. 178 Antrenörümüz var. Bunların imkan sağlayarak görev vermek lazım. 5 takım aynı anda antrenman yapmak zorunda kalıyoruz. Tam çift kale maç yaptıracağım derken diğer takımlar geldiği için bu çalışmayı yapamıyoruz. Siz bu gençliği bu imkanları vermiş olsanız A takımın iskeleti kendi oyuncularından olacak. Biz alt yapı oyuncusunu A takım hocasının karşısında oturttuğumuz zaman bize daha çalışmaları lazım diyorlar. O çocuklar Galatasaray ve Eskişehirspor’un U-21 takımlarında futbol oynuyorlar. İyi takımların alt yapılarında oynuyorlar.

Saha problemi yaşarken Endüstri Meslek Lisesin sahasına Milli Eğitim Müdürlüğünün binası yapıldı. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

O sahada biz bir çok Tekirdağspor alt yapısından oyuncu yetiştirdik. O zamanlar oyuncu A takım seviyesine geldiği zaman A takım hocaları oyunculara değer veriyordu. Şimdi öyle bir imkan yok. Şimdi hoca dışarıdan geliyor, Tekirdağspor’u belirli bir seviyeye getirmeye çalışıyor ve alacağı paraya bakıyor. Alt yapıdan oyuncuyu alayım, gelişsin ve maliyeti az olsun diye bir düşünceleri yok. Ancak şu anda A takımızı çalıştıran Erhan Arslan ile yaptığımız görüşmede tüm Trakya’dan oyuncuları deneyeceğini söyledi. Buda bize mutluluk verdi. Eski Barboros Belediyesinin binasını Tekirdağspor’a tahsis etmişler. Sahasını da Tekirdağspor kullanacakmış. Orası A takıma verildiği zaman bizim oyuncularımızda orada çalışacaklar. Ama şuan ki durumda çocukların kimi içeri de kimi dışarıda soyunuyor. Antrenman bitiyor otobüs bekliyorlar. Diğer profesyonel takımda oyuncularla servislerle evlerine kadar götürüyorlar. Çocuğa gençliğe önem veriyor. Tekirdağ’da elimizde yetenekli oyuncular var ama bu çocukları belirli bir noktaya getiremiyoruz. Biz bu kadarını yapıyoruz. Bundan sonrası Tekirdağ’ı yönetenlerin olayıdır. Bizim iki futbol sahamız vardı. Bu sahanın birine buz pateni yapıldı. Alt tarafta yapılan sahada hala yapılamadı. Eğer bu saha yapılmış olsaydı daha iyi antrenman yapma fırsatı bulabilecektik. Her zaman tesis sorunu ile karşı karşıya kalıyoruz. Tekirdağ gençliği güzel imkanlara sahip. Ben 36 yıldır sahalardayım. Tekirdağ’da Gençlikspor il Müdürlüğü 1 saha yaptı ama Çorlu’da 7 futbol sahası var. Tekirdağ olarak çok gerilerdeyiz.

Son olarak ne söylemek istersiniz ?

Bizimle roporaj yaparak bu imkanı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılarınız devamını dilerim. – trakyasporgazetesi

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.