enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5993
EURO
34,7973
ALTIN
2.495,14
BIST
9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Fenerbahçe’de yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar oldu

Fenerbahçe’de yeni Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar oldu
10.04.2022
121
A+
A-

Fenerbahçe’nin Yüksek Divan Kurulu olağanüstü seçimli genel kurulda 1871 oyun 824’ünü alan Uğur Dündar yeni Divan Başkanı oldu. 8 yıldır başkanlığı yürüten Vefa Küçük 799 oyda kalırken, diğer adaylardan Nail Kır 122, Sait Yılmaz ise 117 oy aldı. Seçimi kazanan Uğur Dündar “Kazanan Fenerbahçe oldu” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda 1871 oyun 824’ünü alan Uğur Dündar başkanlık koltuğuna otururken, Vefa Küçük 799, Nail Kır 122, Sait Yılmaz 117 oy aldı. 9 oy ise geçersiz sayıldı. Uğur Dündar, 2 yıl başkanlık koltuğunda oturacak.

ALİ KOÇ: UĞUR BEY ‘BEN KİMSENİN UYDUSU DEĞİLİM’ DEDİ, ŞİMDİ GÖRECEĞİZ

Başkanlık seçimi sonrası kürsüye gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç önemli açıklamalarda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Burada 4 aday için çalışan, sandıkta görev alan ve sayın kurula şahsım, yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Tüm camialara örnek olacak bir seçim yarışı, seçim günü ve seçim sonucunu el birliğiyle yarattık. Fenerbahçeli olarak övünmemiz için vesile oldu. Uğur Dündar Beyle özelde yaptığım konuşmayı sizle paylaşayım. Endişelerimi dile getirdim. Sözünün eri olarak biliriz, inşallah bunlar gerçekleşir. Taze başkanlığıyla camiaya katma değer yaratır, yaratacaktır. Vefa Bey 2018 seçimini beklentimin tam tersine son derece adil şekilde yönetti. Bu seçimde bizler de adil bir şekilde ortam sunduk. Uğur Bey ‘Ben kimsenin adayı değilim, uydusu değilim’ dedi. Şimdi göreceğiz. Uğur Beyle çalışmayı heyecanla bekliyoruz. Prensiplerini yerine getirmesini bekliyoruz. Sizden de ricam bizim kovaladığımız insanlar sizin sayenizde tekrar kulübe giriyor, buna azami şekilde dikkat etmelisiniz. Uğur Bey’in ailesine de hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. En çok yükü ailemiz çekiyor. Siz de onu yaşayacaksınızdır. Allah hem sizin hem bizim yar ve yardımcımız olsun. Sizi tekrar şahsım ve camiam adına kutluyorum.”

UĞUR DÜNDAR: ÇOCUKLUK HAYALİM ŞİMDİ GERÇEKLEŞTİ
Olağanüstü seçimli genel kurulun ardından açıklamalarda bulunan Uğur Dündar, “Orta okul yıllarında Dolmabahçe Stadyumu’nun denize bakan tribünün gişelerinin altında futbolcuların çıkış kapısı vardı. Ben o yaşlarda Fenerbahçe’nin İstanbul Ligi’nde en alt sıralarda yer alan Emniyet, Adalet, Beyoğluspor, Beykoz gibi takımlarıyla Fenerbahçe’nin yaptığı maçlara gider kimi zaman lapa lapa yağan kar altında maçtan sonra bizim futbolcularımızın çıkışlarını beklerdim. Lefterleri, Şerefleri, Can Bartuları, Basri Dilimlileri, Naci Erdemleri dikkatle süzer ve günün birinde acaba ben bu kulübe bir katkıda bulunabilecek miyim diye düşler kurardım. O çocukluk hayalim şimdi gerçekleşti. Bunda Fenerbahçe kazandı. Fenerbahçe için birlik ve bütünlük mottosuyla yola çıkan bu ekibe gönüllü katkılarda bulunan çok değerli çalışma arkadaşlarıma, yönetimde görev alacağımız çok değerli ekibe sonsuz teşekkürler ediyorum. Biz Fenerbahçe’de mevcut olan fay hatlarını derinleştirmek için değil tam tersine kırgınlıkları gidermek, birlik ve bütünlük içinde olmayı sağlamak, Yüksek Divan Kurulu üyelerine hak ettikleri saygıyı ve ilgiyi göstermek, hiçbir gizli ajandası olmayan bir Uğur Dündar olarak her zaman açık tutacağım. Kapımdan bütün Yüksek Divan Kurulu üyelerinin rahatlıkla girebileceği ve kulübümüzün yönetimini başarılı kılmak için elimizden gelen tüm gayreti sergileyeceğimiz bir dönemi başlatıyoruz. Ben Başkan Ali Koç ile adaylığımı ilan etmeden önce yaptığım görüşmede kendisine birlik ve bütünlük için yola çıktığımızı, kimsenin adamı olmayacağımı Fenerbahçe’nin adamı olarak görev yapacağımı net bir şekilde söyledim. Bu sözümün hayata geçtiğini sizler de tanıklık edeceksiniz. İnşallah çok güzel bir çalışma ortamı sağlayacağız ve dediğim gibi bundan Fenerbahçe güçlü çıkarak kazanacaktır. Fenerbahçe’nin güçlü olduğu, birlik ve bütünlük içinde neleri başarabileceğini 3 Temmuz’da hep birlikte yaşadık. İşte bu muazzam gücün çeşitli fay hatlarıyla parçalanıp bölünmesi hiçbir Fenerbahçelinin işine gelmez. Fenerbahçe’nin birliği ve bütünlüğü Türkiye’de özlenen birlik ve bütünlüğün teessüsü yolunda atılmış ciddi bir adımdır ve Türkiye için bir umut ışığıdır. Listemiz kazandı ama en büyük kazanan şanlı tarihe sahip kulübümüzdür. Oylarıyla beni destekleyen YDK üyelerine çok teşekkür ediyorum, oy vermeyenlere de teşekkür ediyorum. Centilmence bir yarış sürdüren değerli rakipleri kutluyorum. Her zaman kazanmak önemli değildir, yarışmak da ayrı bir anlam taşır. En zor yolculuklar ilk adımı atmakla başlar. Umut ediyorum ve şu mübarek günde dua ediyorum ki inşallah bu dargınlıkları, kırgınlıkları sona erdirmek bize nasip olur” diye konuştu.

YÜKSEK DİVAN KURULU TOPLANTISINDA NELER YAŞANDI ?

UĞUR DÜNDAR: VEFA KÜÇÜK SOYADI GİBİ KÜÇÜLÜYOR
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantısında başkanlığa aday olan 4 isim konuşmalarını gerçekleştirdi. Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda adaylar arasında ilk söz alan Uğur Dündar, sarı-lacivertli camiaya uğurlu gelmeleri temennisinde bulundu. Ekibine ilginin her geçen gün büyüdüğünü ve bunun kendilerini onurlandırdığını aktaran Dündar, adaylardan Sait Yılmaz ve Nail Kır’a seçim kampanyasını temiz yürüttükleri için teşekkür etti.

Göreve talip olmalarından rahatsız olan küçük bir azınlık bulunduğunu vurgulayarak Vefa Küçük’ü eleştiren Dündar, “Bu göreve talip olmamızdan rahatsız olan küçük bir azınlık da var. Buna tek kişilik bir ordu da diyebiliriz, Vefa Küçük. Beni düelloya davet ediyor, iftiralardan çekinmiyor. Süreç boyunca kullandığı kelimelere bakın; korkuyor, karşıma çıkamaz, rövanş, hesaplaşma, proje, kan davası, darbe, ihanet. Bunları bana söylüyor ve bu büyük makamı bu sözcüklerle kirletiyor ve ne yazık ki soyadı gibi küçülüyor” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ZAMAN YEDEK AJANDAM, GİZLİ GÜNDEMİM OLMADI”
Fenerbahçe’nin maddi ve manevi gelişime ihtiyacı olduğunun altını çizen Dündar, şunları kaydetti:

“Bizler de Fenerbahçe’nin birleştirici gücü olarak çıktığımız bu yolda, hem bu kudreti kendimizde görüyor, hem de üyelerimizden aldığımız güçle Fenerbahçe’ye, başkana, yönetime ve tüm Fenerbahçe değerlerine pozitif katkı yapabileceğimiz özgüvenini yüreğimizde taşıyoruz.”

YDK’nın üyelerin ikinci ailesi olacağının sözünü veren Dündar, “Meslek hayatım boyunca odamın kapısı hiç kapanmadı çünkü benim hiçbir zaman yedek bir ajandam, gizli bir gündemim olmadı. Yüksek Divan Başkanı olduğumda da bu durum değişmeyecek. Size Uğur Dündar sözü veriyorum, bu çatı altında kim olursanız olun güler yüzle karşılanacak, Fenerbahçelilik terbiyesi ve saygısıyla uğurlanacaksınız” diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.