enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5237
EURO
34,7479
ALTIN
2.491,58
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Gülbaran Sahaya İndi

Gülbaran Sahaya İndi
20.04.2017
107
A+
A-

Vefa’da Mayıs ayında yapılacak olan genel kurul öncesi eski başkanlardan Mesut Gülbaran, camianın ileri gelenlerinin katıldığı bir toplantıyla adaylık için yeşil ışık yaktı. 

Katılımın oldukça yüksek olduğu toplantı Gülbaran’ın gövde gösterisine dönüştü. Vefa Kulüp Başkanı Süleyman Karadayı’nın da yer aldığı toplantıya katılım büyük gerçekleşirken zaman zaman hararetli anların da yaşandığı zirveye sağduyu hakim oldu.Gülbaran, Mayıs ayındaki genel kurul öncesi listesinin hazır olduğunu, muhalefet olmadığı takdirde yönetime yeniden talip olacağını söyledi. Gülbaran camiadan tek yürek olmasını ve etrafında kenetlenmesini istedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapa Gülbaran, Vefa’ya bir çivi çakan herkesin camia için değerli olduğunu söyledi.

Gülbaran “Vefa camiası her şeyden önce ismi gibi vefalı olmalı. Ver, ver, ver; vermediğin zaman kapı önünde oluyorsun. Benim felsefemde bu yok. Vefa’ya bir çivi çakan adam bile bizler için çok değerli olmalı. Vefa’nın en büyük eksiği gelirimiz yok, seyircimiz yok. Bizler eğer 2 buçuk trilyon harcayan takımlarla aynı vitrine çıkacaksak maddi gücümüz olmalı. Başarının olmadığı yerde kimse arkanda olmaz. Koskoca Vefa, kendi adını taşıyan statta maç oynayamıyor. Yok böyle bir şey. Ben meraklı değilim ama Vefa’nın düştüğü bu duruma da gönlüm razı değil. Benim bu işin içinde olmam için bir hedef olması lazım. Ben bir fedakarlık yapacaksam bunun önünü görmem lazım. Vefa’da emeğim var. Vefa 15 sene önce profesyonel ligde mücadele ederken de başkanlığını yaptım. Ben birleştiriciyim. Bende başkanlık kompleksi yok. Ben yok; hepimiz var; Vefa camiası var. Burada görev yaptığımız süre içinde bir Allah’ın kuluna borcumuz yok. Vefa’nın şerefine, haysiyetine önem veriyorum. Vefa’nn şu anda bulunduğu durum bir şeyler yapmamızı gerektiriyor. Geçen sene bize yapılan yanlışlar var. Bizde verilen sözler her zaman yerine gelmiştir. Küme düştüğümüzde bile futbolcularımızı çağırıp helalleşerek ayrıldık. Hiçbir zaman futbolcunun parasında gözümüz olmaz ne benim ne arkadaşlarımın. Düşmemeye takım yapmak da benim felsefemde yok. Benim üzüldüğüm olaylar var. Ben biliyorum. Bunları burada paylaşmak da bana da yakışmaz Vefa’nın büyüklüğüne de. Verilen sözlerin hiçbiri yerine gelmedi. Bunu belgeleriyle ispatlarım ben. Ben oynadığım zaman çıkar şampiyonluğa oynarım. Zaten biz de yönetimi kongre yapmak şartıyla bıraktık. Çünkü biz de yorulduk. Eski yönetimimden 3 arkadaşım iflas etti. Benim de işlerim kötü gitti. Bizler de sonuçta çoluğumuzun, çocuğumuzun rızkını düşünmek zorundayız. Tek başıma kaldım. Şimdi söz verdim buradayım. Benim hakkımda her gün yazı yazıyorlar, yorum paylaşıyorlar. Soruyorum bu yazıp çizenler nerede? Çıkıp konuşsunlar karşımda.” ifadesini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Vefa’ya talip olduğunu açıklayan Gülbaran “Vefa hakkında kimse laf konuşamaz. Ben talibim. İyi  düşünüp taşınmamız lazım. Birlik ve beraberlik içinde olursak bu sene bu işi yaparım. Benim kimseye ihtiyacım yok. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Artık Vefa Stadı’nda maç oynayamayacak duruma geldik. Bayrampaşa kulüplerinin tümü Vefa düşmanı oldu. Son olarak Vefa’nın maça çıkmama gibi lüksü hiçbir zaman olamaz. Bizim zamanımızda hiçbir kulüpte ters düşmedik. Hangi kulübün maçına davet edilirsek edilelim hep en iyi şekilde ağırlanmışızdır. Düşman kazanmak benim literatürümde yoktur. Kimsenin kulübü Bayrampaşa kulüpleriyle, Edirnespor’la düşman yapmaya hakkı yoktur. Biz Vefa kulübüyüz.” dedi.

SÜTÇÜ: VEFALILARI TRİBÜNE ÇEKMEK LAZIM

Daha önce Vefa’da yıllarca yöneticilik ve 2.Başkanlık yapan Mehmet Sütçü de bir konuşma yaparak “Bu  iş ekip işi, para işi. Kadro olursa, elindeki ekip iyiyse başarı gelir. Çok Vefalı var. Vefalıları tribüne çekmek lazım. Bu da başarıyla olur ancak.” diye konuştu.

GÜLBARAN: KALBİMİZ VEFA İÇİN ATIYOR

Sütçü’den sonra yeniden sözü alan Mesut Gülbaran, toplantıya katılan taraftar ve üyelere seslenerek “Bunların kararını siz vereceksiniz. Ben ne kadar talip olsam da meraklısı değilim. Biz Vefa için Küçükpazar’ı Süper Amatöre çıkarmadık. Bu sene de lige çıkarmayacağız. Ne var? Kalbimiz Vefa için atıyor. Vefalı dostlarım; hiç mi konuşmak isteyen yok. Durumu anlatın. Burada herkes her şeyi biliyor. Hepimiz Vefa için geldik. Biz kötülük mü yapıyoruz. Hepimiz paramızı verdik. Herkes Vefa için elini vicdanına koysun. Para olmazsa olmaz. 9 tane de yersin 10 tane de yersin. Ben de Vefa’da kimseyi bulamadım. Beni de yalnız bıraktılar. Bir takım nasıl olur da yöneticisiyle, antrenörüyle, futbolcusuyla, malzemecisiyle son  maça çıkmaz nasıl olur da. Biz bıraktığımız zaman ‘Vefa’yı onlardan kurtardık’ diyenler oldu. Hani nerdesiniz şimdi? Takım maça çıkamıyor. Biz Vefalıyız. En zor durumda bile aslanlar gibi futbolcularımıza paralarını küme düşsek de ödedik.” şeklinde konuştu.

KARADAYI: KONGRE YAPACAĞIZ, SIKINTI YOK

Gülbaran’dan sonra söz alan Vefa Kulüp Başkanı Süleyman Karadayı bir önceki yıl yönetime 50 Bin TL söz verdiğini, ancak işleri bozulduğu için bunun ancak 10 Bin Lirasını ödeyebildiğini belirterek “Bir önceki yıl 50 Bin Lira yardım edebileceğimi söyledim. İşlerim bozulduğu için bunun ancak 10 Bin Lirasını verebildim kulübe. Ancak Sayın Başkan Mesut Gülbaran bu durumu çıkıp televizyonlarda kamuoyuyla paylaştı. Ben de telefonla aynı programa bağlanarak ‘Başkanın söylediği  doğrudur’ dedim. Biz kendisiyle bu sene görüşmek istememize rağmen bizimle yemek bile yemek istemediğini söyledi. Biz de Necat Barut Hocamla birlikte bu işi sırtlandık. Necat Barut Hocamın beni desteklediği de doğrudur. Necat Hoca ile birlik ve beraberlik içinde hareket ettik. Her anlamda ben ona borçluyum. Biz geride kalan sezonda işlerimiz kötü gittiğinde oyuncularımıza bundan sonra imkanlarımızın olmadığını söyleyerek kendilerinden kulüp  için fedakarlık yapmalarını istedik. Sağolsunlar onlar da son maça kadar geldiler. Başkan Mesut Gülbaran da yaptığı konuşmasında ‘Ben kongre şartıyla verdim’ dedi. Bu sene kongre yapacağız sıkıntı yok. Kongrede de yine aday olacağım. Kuracağımız yönetimde yönetimin fazlası Vefalı olacak” dedi.

Ayrıntılar devam edecek. İlerleyen saatlerde haber güncellenecektir. Yaklaşık olarak 2 buçuk saat süren toplantının bütün ayrıntılarını bu gece paylaşacağız. – istanbulamator.com

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.