enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5005
EURO
34,9292
ALTIN
2.432,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hüseyin Pehlivan Anısına Türkiye Şampiyonası

Hüseyin Pehlivan Anısına Türkiye Şampiyonası
03.02.2017
117
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 4 Şubat 2017 tarihinde İsmet İnönü Spor Salonu’nda ulusal bir organizasyona daha imza atmaya hazırlanıyor. Hüseyin Pehlivan anısına gerçekleştirilen ve Tekirdağ’da yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na birçok farklı ilden gelen güreşçiler, kıyasıya yarışacaklar. Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan anısına gerçekleştirilecek olan organizasyonda Hüseyin Pehlivan “Efsaneler Ölmez” sloganı ile yad edilecek.

4 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 10:00’da başlayacak olan müsabakalarda ise kupa ve madalyalar sahiplerini bulacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Şampiyona ile ilgili olarak, “Bu organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle Tekirdağlı efsane Hüseyin Pehlivanı yad etmek bizim için büyük bir onur. Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcular Tekirdağ’ın ev sahipliğinde kıyasıya yarışacaklar. Hak eden kazansın” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN PEHLİVAN KİMDİR

Hüseyin Pehlivan (Hüseyin Alkaya) ya da nam-ı diğer Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan, 1908 yılında Kırcaali’nin Alkaya köyünde doğmuştur. 14 Yaşında güreşe başlayan Hüseyin Pehlivan, ailesi ile birlikte 1927’de Türkiye’ye göç ederek Tekirdağ’a yerleşmiştir. Doğduğu köyün adını, soyadı olarak kullanmıştır.

Cumhuriyet’in ilk yıllarına adını yazdıran önemli pehlivanlardan biri olan Hüseyin Pehlivan, sadece yağlı güreşte değil serbest güreşte de altın kemer sahibidir. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dokuz yıl üst üste başpehlivan olmuştur. Aynı zamanda 1936-37-38 yıllarında Eminönü Halkevi tarafından düzenlenen Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nda altın kemer almıştır. Dünyaca ünlü birçok güreşçiyi dize getiren Hüseyin Pehlivan, Atatürk’ün de sevdiği bir güreşçidir. – trakyasporgazetesi.com

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.