enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5113
EURO
34,9470
ALTIN
2.435,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tekirdağspor’a Üst Üste Darbe

Tekirdağspor’a Üst Üste Darbe
23.12.2016
121
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağspor’a yardım yapmayacağını açıkladı
Transfer yasağı, Kayyuma kalma Tehlikesi ve Küme düşme tehditleriyle boğuşan Tekirdağspor’a bir kötü haberde, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan geldi.

Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu, destek bulamadığı için Tekirdağspor Kayyuma kalsa bile kesinlikle aday olmayacağını söylemişti.

Tekirdağspor’un Eski Başkanlarından ve İş Adamı Halit Çebi ise, Tekirdağspor’a 2. yar için 1 Milyon 500 bin TL para gerektiğini, kendi oluşturduğu yönetimin bu paranın 500 bin TL’si karşılayabileceğini, Tekirdağ Büyükşehir ve Süleymanpaşa Belediyesinin destek olmadan bu yükün altından kalkamayacaklarını açıklamıştı.

Tekirdağspor’un Pazartesi günü yapılacak olan olağan son kongresinde tüm gözler Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a çevrilmişti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağspor’a maddi olarak hiçbir şekilde destek vermeyeceğini ifade ederek, tüm planları alt üst etti.

Gazetemize açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağspor’un profesyonel bir kulüp olduğu için yasal olarak yardım yapma şansının olmadığını söyledi.

Tekirdağspor’a yardım etmek için Spor Kulüpleri ile ilgili kanunları incelediklerini de belirten Albayrak, şunları kaydetti; “ Tekirdağspor artık Profesyonel bir takım ve 3. lige çıktı. Tekirdağspor profesyonel olunca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir şartta yasal olarak maddi yardım etme şansımız yok. Kanunun hepsini inceledik. Büyükşehir Belediyesi adı altında faaliyet gösteren kulüpleri de inceledim. Hiç birsinin maddi yardım yapma şansının olmadığını gördüm. Hatta Tekirdağspor Yönetimini buraya çağırdım. Otogarın Tekirdağspor’a devri gibi talepleri vardı. Otogarla ilgili bürokratik sorunların olduğunu Tekirdağspor Yönetimi de gördü. Onlar bu tip devirlerin olmayacağına inandılar ve bu taleplerden vazgeçtiler. Tekirdağspor’a yardım etmek bende istiyorum. Yasal olarak Tekirdağspor’a yardım ile ilgili bana belge getirsinler bende bunu meclisime götüreyim meclis kararı ile yardım edeyim. Kanunen yasak olduğu için benim de yardım yapma şansım yok. Bende Sayıştay denetimine tabi resmi bir kurumuz. Tekirdağspor artık Büyükşehir’in takımı ve 11 ilçenin ortak takımı olması gerekiyor. Tekirdağ’ın günü kurtaran paralar ile değil de devamlı gelir getirecek gelirlere ihtiyacı var. Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu Çok güzel çalışmalar yaptı. Eşi ile birlikte mücadele etti. Aydoğdu’nun para arayışları bizi de üzüyor. İnşallah Tekirdağ’ın büyük kuruluşları buna çözüm yolu bulurlar. İnşallah kongre hayırlı olacaktır”

“Desteğime Güvenip Kimse Aday olmasın”

Tekirdağ Büyükşehir’e güvenerek aday çıkmaması gerektiğine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak,” Benim maddi desteğimle kimse aday olmasın. Altını çizerek söylüyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak maddi yardım yapma şansımız yok” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRSPOR OLSA BİLE”

İleriki yılarda Tekirağspor’un isim değiştirerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyespor isimi alabileceğini de ifade eden Albayrak; “ İleri ki bir tarihte Tekirdağ Büyükşehir Belediyespor olsa bile durum bundan farklı olmayacak. Tekirdağspor, Tekirdağ Büyükşehirspor olsa bile Belediyenin imkanlarını oraya aktarma şansımız yok. Büyükşehir Belediye adı altında liglerde mücadele eden takımları da inceledim. Hiçbir Belediye Resmi olarak aktarma yapamıyorlar.

ADAY YOK

Belediye Başkanı Albayrak’ın bu açıklamasından sonra Tekirdağspor Kulüp Başkanı Aydoğdu ve İş Adamı Halit Çebi, yeterli bütçeyi oluşturamadıkları için Pazartesi günü yapılacak son kongrede aday olamayacaklar.

Şu ana kadar hiç kimse net olarak adaylığını açıklayamayınca, tüm gözler adaylık için çalışma yapan bir siyasi partiye çevrildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.