enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5959
EURO
34,8272
ALTIN
2.498,18
BIST
9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Almanya’daki Yeni Yasaya En Çok O Sevindi

Almanya’daki Yeni Yasaya En Çok O Sevindi
25.08.2015
103
A+
A-

Almanya’daki yeni yasal düzenleme ile Türkler’in Türkiye’de bulundukları dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) sağlık hizmeti alabilmesinin yolu açıldı. Almanya’da yaşayan ve bu ülkede sigortalı olanlar Türkiye’de SGK’lılar gibi sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Hem kamu hastanelerinde hem özel hastanelerde muayene ve tedavi olabilecekleri gibi reçeteleri de SGK tarafından karşılanacak.
Bu yasal düzenleme en çok Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Sancak Avni Topal’ı sevindirdi. Çünkü Sancak Avni Topal bir yıl önce Türkiye’de rahatsızlanarak hastaneye gitmiş ancak SGK muayene ve tedavi giderlerini karşılanmamıştı. Bunun üzerine Almanya’ya döner dönmez SGK’ya dilekçeler yazarak hakkını aramaya başlamıştı.

SGK’DAN İKİ FARKLI CEVAP GELMİŞTİ

Hem Türkiye hem Almanya’dan emekli olan Sancak Avni Topal geçtiğimiz yıl yaşadıklarını ve verdiği mücadeleyi şöyle anlattı:

“Silivri’de rahatsızlanarak doktora gittim. Hastanede benden Almanya’da hastalık kasasından alınan ve sigortalıların Türkiye’de SGK’ya tabiymiş gibi sağlık hizmeti almasına imkan sunan T/A11 belgesi istendi. Bu belgenin olmadığını söyleyince muayene ücreti istediler. Bunun üzerine SGK’ya gittim ama derdimi anlatamadım. Almanya’ya dönünce SGK Genel Müdürlüğü’ne dilekçe yazdım. SGK beni haklı bularak Türkiye’de sağlık giderlerimin karşılanacağını bildirdi. Fakat bu birinci yazıdan birkaç hafta sonra SGK’dan ikinci bir yazı geldi. Bu yazıda ise, Türkiye’ye kesin dönüş yapmadığım için SGK’nın sağlık hizmetlerinden faydalanamayacağım yazıyordu. Ben bu iki yazı arasındaki çelişkiyi belirterek SGK’ya tekrar dilekçe yazdım. Fakat bu arada yeni yasal düzenlemeden haberdar oldum. Bence büyük bir haksızlık ortadan kalmış oldu. Yasanın sadece emeklileri değil tüm sigortalıları kapsıyor olması da güzel. Çok mutluyum.”
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.