enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7665
ALTIN
2.507,79
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN HİJYENİK PED DESTEĞİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN HİJYENİK PED DESTEĞİ
22.02.2022
155
A+
A-

Kadınların zorunlu ihtiyaç ürünlerinden biri olan hijyenik pedlere uygulanan vergi diliminin artırılması sonrası harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ücretiz hijyenik ped dağıtımı yapılırken, regl hakkında da bilgilendirici oturumlar düzenlendi.

Kadınların temel ihtiyaçlarından biri olan hijyenik pedlere uygulanan vergi diliminin artırılması sonrası Beylikdüzü Belediyesi harekete geçti. Gelen zamların ardından önemli bir projeye imza atan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, müdürlükten eğitim desteği alan 10- 17 yaş aralığındaki kız çocukları ve ebeveynlerine ücretsiz hijyenik ped desteği sağladı. Bu ürünlere gelen zamların erişim noktasında ciddi zorluklar doğurduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şeyma Yemişli, “Ülkemizdeki resmi verilere baktığımızda ne yazık ki kadın pedinin son bir yılda yüzde 58 zamlandığını görüyoruz. Kadınların temel ihtiyaçlarından biri olan hijyenik pedden alınan vergi oranı ise yüzde 18. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda bölgemizdeki ihtiyaç sahibi kadınların en temel ihtiyaç malzemesine erişiminde büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Öyle ki okul çağındaki birçok kız çocuğu özel günlerinde bu sebepten okullarına dahi gidemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirici oturumlar düzenlendi

Proje kapsamında ayrıca; Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi ve Özgecan Aslan Kültür Merkezi’nde konuyla ilgili bilgilendirici oturumlar düzenlendi. Klinik psikolog ve sosyal hizmet uzmanı eşliğinde gerçekleşen oturumlarda; kadınların ilk regl deneyimleri, çocuklarının ilk regl deneyimlerine vermiş oldukları tepkiler ve yaşanan toplumsal baskılar üzerine konuşuldu. Ped alırken gizleme isteği, regl demek yerine kullanılan isim ve tabirler, konu ile ilgili yaşanan bir sağlık problemi olunca doktora gitmekte direnme gibi konuların da masaya yatırıldığı oturumlarda, uzmanlar tarafından doğru bilinen yanlışlar da aktarıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.