enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü Deniz Canlıları Müzesi Yeni Yılda da Ücretsiz

Beylikdüzü Deniz Canlıları Müzesi Yeni Yılda da Ücretsiz
31.12.2016
125
A+
A-

 

Beylikdüzü’nde, mumyalanmış binlerce deniz canlısının bulunduğu Deniz Canlıları Müzesi, 2017’de de ücretsiz olarak gezilebilecek.

Türkiye’deki ilk deniz canlıları müzesinin kurucusu Kenan Balcı, Balıkçı Kenan Yaşam Vadisi Tesisleri’nde bulunan müzenin yeni yılda da halka ücretsiz olarak açık olduğunu belirterek, “30 yıldan beri müze için büyük bir uğraş verdik. 15 binden fazla deniz canlısı müzede sergileniyor. Müzede bulunan türler arasında bazı deniz canlılarının yakalanma tarihi 20 yıl öncesine dayanırken, bazıları ise henüz geçen yıl yakalanan türler. Mesela müzede sergilediğimiz bazı türleri denizlerimizde son 5 yıldır görmek mümkün olmuyor. Birçok nesli tükenen deniz canlısı var. Bunun bir nedeni de denizlerimizdeki kirlilik ve iklim değişiklikleri.” dedi.

Kenan Balcı, müzede yeni yılla birlikte yeni etkinliklere de imza atacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Yaklaşık 6 ay süren mumyalama işleminin ardından geçen yıl yakaladığımız vatoz ve köpek balıklarını da 2016’da diğer türlerin arasına dahil ettik. 2017 yılında da müzemizin kapıları herkese açık olacak. Özellikle öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkanı bulduklara balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar. Yeni yılda yine tüm halkımız müzemizi ücretsiz olarak gezebilecek.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.