enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü Modern Kurban Satış Ve Kesim Yeri, Yeni Yerinde Bayrama Hazırlanıyor

Geçtiğimiz seneler Barış Mahallesi Volvo Kavşağı’nda kurulan ancak yerleşim yeri olması sebebi ile hoş olmayan görüntüler oluşturan Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri, Başkan İmamoğlu’nun talimatı ile Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı bölgesine taşındı. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber yeni yerinde hazırlıkları hızla süren kurbanlık alanda 125 çadır bulunuyor. Günde 800 büyükbaş, 1000 küçükbaş hayvan kesimi olanağı bulunan merkeze; toplamda 2500 büyükbaş ile 2500 küçükbaş hayvan giriş yapacak.

Beylikdüzü Modern Kurban Satış Ve Kesim Yeri, Yeni Yerinde Bayrama Hazırlanıyor
02.09.2015
97
A+
A-

Vatandaşların rahat bir şekilde kurbanlıklarını seçebilmesi için tam donanımlı Kurban Satış ve Kesim Yeri düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, bu Kurban Bayramı’nda hem Beylikdüzülü vatandaşların hem de Avcılar, Esenyurt gibi ilçelerden gelen vatandaşların modern bir hizmet alabilecekleri fiziki koşulları, yeni taşınılan yer Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı bölgesinde sağlıyor. Geçen seneler, Volvo Kavşağı’nda kurulan kurbanlık alandaki kötü görüntüleri ve civar sitelerin yaşadığı zorluğu bertaraf etmek için çalışan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni alanı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

Tam 2500 Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Kapasitesine Sahip

Bu sene Kurban Bayramı, ulaşılabilirliği yüksek Ambarlı Tır Parkı’ndaki yeni yerinde vatandaşlara eksiksiz bir hizmet verecek. Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde her biri 84 m2 olan tam 125 çadır bulunuyor. Bayram’da toplam 2500 büyükbaş ile 2500 küçükbaş hayvan alanda hazır olmuş olacak. Tüm hayvanlar, Tarım Bakanlığı’nın İlçe Teşkilatı’nın hükümet hekimleri ile Beylikdüzü Belediyesi Veteriner hekimleri tarafından kurbanlık hayvan statüsüne uygunluğu denetlenecek. Pasaportu olmayan ve kulak küpesinde yeterli bilgileri olmayan hayvan ise kesim çadırında yer alamayacak. Modern bir kesimhanenin bulunduğu alanda bir günde 1000 küçükbaş, 800 büyükbaş hayvan kesilebilecek. Yine alanda 140 profesyonel kasap ve din görevlileri hazır olacak. Ayrıca bölge esnafının ve kurbanlığını seçmeye gelen vatandaşların hijyenik bir şekilde faydalanabileceği tuvalet, duş gibi imkanlar da mevcut.

Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri’nin fiziki ortamını Bayrama hazırlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve hayvanlarla ilgili prosedür işlemlerini yürüten Veteriner İşleri Müdürlüğü, alanın sağlıklı ve donanımlı bir hizmet verebilmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.