enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4571
EURO
34,7340
ALTIN
2.439,37
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece her açıdan Avrupalı!

Büyükçekmece her açıdan Avrupalı!
23.10.2015
108
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Avrupa Yerel Demokrasi haftası kutlamaları çerçevesinde “Çok Kültürlü Toplumlarda Birlikte Yaşam” konusunda Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursu öğrencilerine sunum gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece hem gelişmiş altyapısı hem de çok kültürlü bir kent olması açısından örnek oluşturmaktadır” dedi.

12 Yıldız Avrupa Şehri unvanına sahip olan ve 2012 yılından bu yana Avrupa Yerel Demokrasi haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayan Büyükçekmece Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle hem Türkiye’nin Avrupa Birliği giriş sürecinde geldiği nokta hem de Avrupa Birliği yaklaşımları ve Avrupa anlayışı hakkında halkı bilinçlendiriyor. Ayrıca, çeşitli kültürlerin, dinlerin ve milletlerin bir arada yaşaması, birbirlerine saygı duyması, diyalog içinde olması gibi konularda Büyükçekmece halkının düşünceleri alınıyor. Etkinlikler, olası bir Avrupa Birliği üyeliği sonrasında doğabilecek sorunları ortadan kaldırmayı ve çok kültürlü bir dünyada birlikte yaşama anlayışını hâkim kılmayı hedefliyor.

Büyükçekmece Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Abdülhamit Pehlivan, yaptığı sunumdan sonra kursiyerlerin sorularını yanıtladı. Pehlivan, okullarda da yapılan sunumlardan sonra her yıl Avrupa Birliği’ne gönderilmek üzere halkın taleplerini içeren yeni dokümanlar hazırlandığını belirtti. Bu çalışmaların yine Büyükçekmece’de de yazılı belge haline getirilerek halka ve ilgili kurumlara dağıtılacağı belirtildi.

“Büyükçekmece Avrupa Birliği gibi…”

Her projede vatandaşların engin bilgilerinden ve tecrübelerinden yararlandıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:  “Büyükçekmece çok kültürlü bir şehir. Hepimiz ülkenin farklı noktalarından bir araya geldik. Hepimiz farklı kültürleri temsil ediyoruz. Aslında Büyükçekmece’nin bu çok kültürlü birlik beraberliği bir anlamda Avrupa Birliği gibi. Biz hem gelişmiş altyapısı hem de çok kültürlülük açısından bir Avrupa şehriyiz. Avrupa’da çok farklı kültürler hatta devletler birlik oluşturdu ve bir arada yaşıyor. Dış İlişkiler müdürlüğümüz, öğrenciler ve vatandaşlarla yapmış olduğu toplantılar doğrultusunda ‘Birlikte Yaşam’ vurgusunu dile getirerek bu farklılıklardan yerel demokrasi ve katılımcılık konusunda birliğe ulaşmayı amaçlıyor. Vatandaşlarımızdan bu konudaki görüşlerini, bilgilerini ve tecrübelerini paylaşmalarını istiyoruz. Büyükçekmece halkım bu konuda da bize yol gösterecek… ”

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.