enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ÇOCUKLAR TEKNE ORUCU İFTARIYLA BULUŞTU

ÇOCUKLAR TEKNE ORUCU İFTARIYLA BULUŞTU
27.03.2023
56
A+
A-

Arnavutköy’de oruç tutma yaşına gelmeyen miniklere yönelik iftar programı düzenlendi. Tekne orucu tutan çocuklar hep birlikte oruçlarını açtı. 

Arnavutköy Belediyesi ilçede iki merkezde kurulan iftar çadırının yanında çocukları da ihmal etmiyor. Unutulmaya yüz tutmuş eski Türk geleneklerinden birisi olan “tekne orucu” geleneğini yaşatıyor. Bu kapsamda oruç tutmak için yaşı küçük olan çocuklara özel olarak, Arnavutköy Çocuk Atölyesi’nde tekne orucu programı düzenlendi. Arnavutköylü minikler tekne orucu iftarına büyük ilgi gösterdi.

Öğle vaktine kadar oruç tutan çocuklar, okunan ezan ile oruçlarını açtılar. Yarım gün aç kalmayı gerektiren tekne orucu ile Ramazan ayının maneviyatını yaşadılar. Hep birlikte iftar yapan çocuklar; birlik ve beraberliğin önemini anlarken, çeşitli etkinlikler ile doyasıya eğlendiler.

Çocuk Atölyesi’nde iftar saatini bekleyen çocuklar, alanında uzman eğitmenler eşliğinde birbirinden farklı oyunlar oynadılar. Tekne orucu iftarı ile Ramazan ayının maneviyatını yaşayan çocuklar, gönüllerince eğlendiler.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.