enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5842
EURO
35,0317
ALTIN
2.460,71
BIST
9.890,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Derbide gülen taraf Çatalcaspor: 2-0

30.03.2017
117
A+
A-

TFF 3.Lig 2.Grupta zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Çatalcaspor sezonun ilk yarısında 0-0 biten maçın rövanşında Silivrisporu 2-0 mağlup ederek Play Off yolunda dev bir adım attı.

 İki takım açısından da büyük bir önem taşıyan maça 3 haftalık galibiyet ve 5 haftalık yenilmezlik serisiyle çıkan Silivrispor sahadan 2-0 yenik ayrılarak lider Bodrum ile arasındaki 6 puanlık farkın 9’a çıkmasına engel olamadı. İlk yarısı golsüz biten maçta hakem Burak Taşkınsoy hem Çatalca lehine hem de Silivrispor lehine iki tane tartışmalı penaltı çaldı. İlk yarısı golsüz sona eren maçta ev sahibi ekip 51. dakikada Arif Güner’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

Silivrispor ne olduğunu anlamadan 54. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Arif Günel skoru 2-0’a getiren isim oldu.

Arka arkaya gelen gollerden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren ev sahibi ekip özellikle ortasahayı kalabalık tutarak rakibini kalesinden uzakta tuttu.

 Topa yüzde olarak daha fazla sahip olan Sarı Kırmızılılar hem toplu hem de topsuz oyunda rakibine üstünlük sağladı. Silivrispor farkı indirecek pozisyonları bulmakta ve organize olmakta zorlandı. Bunda Çatalcaspor’un ortasahada prese dayalı olarak kurduğu baskı büyük rol oynadı.

Silivrispor yüzünü Çatalcaspor kalesine dönemediği için oyunu savunmadan kurmak zorunda kaldı. Ortasahada hem Yunus hem de Güney Polat büyük bir baskı altında kaldı. Ortasahada rakibine üstünlük kuran Çatalcaspor kanatları da çok iyi kullanarak oyunu hem enine hem de boyuna genişleterek Silivrispor’un takım bütünlüğünü bozdu.

 Çatalcaspor’da teknik direktör Kadir Akbulut’un 66. dakikada yaptığı Mikail- Sertaç değişikliği ters tepti. Oyunda kaldığı süre içinde savunmanın önüne kadar gelerek aldığı topları hem oyuna sokan, gerektiği yerlerde adam eksilterek topun Çatalcaspor’a kalmasını sağlayan Mikail çıktıktan sonra bu görevi Serkaç yapamadı.

 Mikail oyundan çıktıktan sonra topa daha çok sahip olan, kazandığı topları daha doğru kullanmaya başlayan Silivrispor Aykut Sevim değişikliğiyle de üçüncü bölgede daha etkili bir görüntü çizmeye başladı. Aykut topsuz koşularıyla defansın dikkatini dağıtırken Yunus ve Güney de daha çok üçüncü bölgeye yaklaşmaya başladı. Çatalcaspor son 25 dakikalık bölümde oyunu daha çok kendi sahasında kabul ederken hem adam paylaşımında hem de saha içi organizasyonunda arızalar yaşamaya başladı. Son 15 dakikadaki Silivrispor baskısı savunmanın da hata yapmasına neden oldu. Çatalcaspor’un kontratağa da çıkamadığı bu bölümde Silivrispor farkı bire indirecek pozisyonları da yakaladı.

 88. dakikada kazanılan penaltı atışını Aykut Sevim’le kaleci Doğan’a teslim eden Silivrispor maçı 2-1’e getirme şansını değerlendiremedi. Kalan sürede 2-0 da önde olmanın verdiği moralle direnci daha da artan Çatalcaspor kalan sürede rakibine gol izni vermeyerek 3 puanın sahibi oldu. Bu sonuçla ligin bitimine 5 hafta kala 46 puana yükselen Çatalcaspor 5.sıraya yükselirken Silivrispor da 48 puanda kalarak lider Bodrumspor’un 9 puan gerisine düştü. Silivrispor şampiyonluk şansını mucizelere bırakırken Çatalcaspor da Play Off yolunda dev bir adım attı.

Çatalcaspor ligin ilk yarısındaki maç 0-0 bittiği için bu galibiyetle de sezon sonunda oluşabilecek olası bir puan eşitliğinde de ikili averajı eline geçirmiş oldu.

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.