enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5041
EURO
34,7540
ALTIN
2.491,40
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dört Mevsim Rengarenk Büyükçekmece

Dört Mevsim Rengarenk Büyükçekmece
13.01.2016
149
A+
A-

Türkiye’nin ve İstanbul’un en fazla yeşil alana sahip ilçelerinden biri olan Büyükçekmece’de Kordonboyu’nda başlatılan Peyzaj Düzenleme çalışması kapsamında dört mevsim canlılığını koruyan ve görsel zenginliği olan yüzlerce yeni ağaç dikilecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla başlatılan peyzaj çalışması çerçevesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce Albatros Parkı bölgesine ağaç ve bitki dikimine başlandı.

Görsel zenginlik ön plana çıkacak

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kordonboyu Peyzaj Projesi kapsamında Albatros Park Amfi Arkası, Albatros Son Park, Jimnastik Kulübü bitişiğindeki alan ve heykel park bölgelerinde ağaçlandırma çalışması yapılacak. Öncelikli olarak yapılan incelemeler sonucunda sahil boyundaki formaları bozulan bitkiler tespit edildi. Bu bitkilerin yerlerine yenileri dikilirken, sahil boyunca kıyı peyzajı görsel açıdan da zenginleştirilecek. Dikilecek olan bitkilerde renk, koku ve doku özellikleri ön plana çıkarılırken, ağaçların da renk, çiçek açma , meyve oluşturma, sonbahar renklenmesi ve iklime uygunluk kriterleri göz önünde bulundurulacak. Kordonboyu peyzaj düzenlemesi kapsamında sedir, defne, zeytin, zakkum, mabet, Amerikan sığlası, lale, süs armudu, süs elması, mavi atlas sediri, huş ve kızılcık gibi ağaç türleri dikilecek.

“Yeşil örtüsü genişleyecek”

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan peyzaj projesi ve dikilecek türlerinin belirlenmesi konusunu titizlikle takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, özellikle yaz mevsimlerinde İstanbul’un cazibe merkezlerinden olan Büyükçekmece Kordonboyu’nun bundan sonra 4 mevsim görsel anlamda canlı ve renkli olacağını belirterek; “İstanbul’un kişi başına en fazla yeşil alanı bulunan ilçesiyiz. Ancak bunu yereli bulmuyoruz. Önümüzdeki dönemde ilçemize binlerce yeni ağaç dikerek, Büyükçekmece’nin yeşil örtüsünü daha da genişleteceğiz” ifadesini kullandı.

001 002 003 004 005 006

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.