enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5561
EURO
34,9867
ALTIN
2.425,66
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Dostluklar Açılan Böreklerle Pekişti

Dostluklar Açılan Böreklerle Pekişti
25.08.2015
106
A+
A-
Silivrili kadınların birbirinden lezzetli böreklerini yarıştırdıkları, Silivri Belediyesi 5. Ortaköy Börek Festivali 21 Haziran’da gerçekleşti. 550 tepsi böreğin birincilik için yarıştığı festivale 2 tepsiyle katılan tüm yarışmacılara altın hediye edildi. Katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Yüzyıllarca beraber yaşamış iki ülkenin kültür ve geleneklerinin pekiştirilmesi adına yaptığımız bu festivalimizde dostluk yarışıyor. Bölge halkımızın festivalimize gösterdiği ilgiden çok memnunuz” şeklinde konuştu.

TÜRK – YUNAN BÖREĞİ

Türkiye sevdalısı Yunanlı dostların katılımıyla gerçekleşen festivalde, her iki ülkeden kadınlar beraber yufkalar açıp hünerlerini sergiledi. Mübadele döneminde Silivri’den göç etmiş Yunanistanlı misafirleri evlerinde konuk eden Ortaköylü kadınlar Türk misafirperverliğini gösterdi. Yunan misafirler Işıklar’a çiçek takdim ederek bu dostluğu devam ettirdikleri için teşekkür etti.

EĞLENCE 9 AĞUSTOS’TA DEVAM EDECEK

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Silivri Belediyesi 5. Ortaköy Börek Festivali 9 Ağustos tarihinde yapılacak. Jüri üyeleri tarafından tamamlanan Börek Yarışması sonuçları, 9 Ağustos Cumartesi akşamı sahnede açıklanacak. Bu yıl en lezzetli böreği yapan ilk üç tepsinin belirlendiği yarışmada dereceye girenlere sırasıyla tam, yarım ve çeyrek altın hediye edilecek.

GÖKHAN TÜRKMEN KONSERİ

Gökhan Türkmen 9 Ağustos Cumartesi akşamı Ortaköy’de sahne alarak Silivrililerle buluşacak. Saat 20.00’de yerel sanatçı Tevfik Elibol’un sahne alacağı programın devamında ise Gökhan Türkmen en yeni ve hit şarkılarını Silivrililer için seslendirecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.