enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İşte büyüyen Türkiye

İşte büyüyen Türkiye
19.03.2022
136
A+
A-

Mahkemelerdeki icra dosyası sayısı ekonomik krizle patladı. İcra dosyaları adliye koridorlarına taştı, yılbaşında bu yana ise açılan icra dosyası ise 2 Milyon 291 bine ulaştı. Vatandaş her adımda para öderken, bu işten maliyenin kasası doluyor.

Yılbaşından bu yana İcra dairelerin yükü arttı. Ulusal Yargı Ağı UYAP üzerinde alınan verilere göre geçen yıldan açık olan dosyası sayısı 23 Milyon 525 bin civarında. Bu dosyalara yılbaşından bu yana eklenen sayı ise rekor seviyede. Tam 2 Milyon 291 bin yeni dosya eklendi.

Koridorlara taşan dosyaların altından artık icra daireleri kalkmaktan zorlanıyor. Geçen yıl aynı dönemde açılan icra dosyası 1 Milyon 775 bin civarındayken, bu yıl sayı 500 binin üzerinde artış sağlayarak, 2 milyon 291 bin seviyesine ulaştı.

Bunda 14 yıl önce 8 milyon olan icra dosyası o tarihten bu yana üçe katlanarak, 24 milyon seviyesini buldu. İcra iflas dairelerinin koridorları dolu olduğu için Adalet Bakanlığı kiralık binalarla işi çözmeye çalışıyor.

İCRA DAİRELERİ HAZİNEYE ÇALIŞIYOR

Yüksek harç bedelleri vatandaşın cebini yakıyor. İcra dairesine giren vatandaş elini cebine atması gerekiyor. Harçlar nedeniyle alacaklılar adım başı para ödüyor. İcra dairelerinde takip sırasında daha sonra borçludan alınmak üzere devlete bir kısım harç ödenmesi gerekiyor. Vekalet ücreti, Katma Değer Vergisi, Gelir Vergisi derken vatandaşın eli cebinden çıkmıyor. Bu işten en çok kazanan ise Hazine oluyor.

KAYNAK : YENİÇAĞ

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.