enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
13°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C

İzzet Günay’a Saygı Gecesi

İzzet Günay’a Saygı Gecesi
MOBİL REKLAM ALANI
26.03.2016
572
A+
A-

Türk Sinemasının Değerli Oyuncularından İzzet Günay’a saygı gecesi düzenleniyor.
5 Nisan Salı gecesi, Yeşilköy 2001 College Sanat Galerisi ve Sinema Salonunda düzenlenecek olan gecede İzzet Günay ile ilgili belgeseller, filmlerinden parçalar yer alacak. Günay’ın dostları kendisiyle ilgili anılarını anlatacaklar.
Saat 19.30’da başlayacak olan bu özel gecede İzzet Günay, sinema yaşantısından anılarını konuklarla paylaşacak.
Düzenlenecek gece nedeniyle 2001 College’in Sanat Galerisinde İzzet Günay’ın afişlerinden oluşan bir de sergi açılacak.

İZZET GÜNAY
21 Ağustos 1934’de Sarıyer’de doğdu. Lise öğrenimini Deniz Koleji ve Haydarpaşa Lisesi’nde yaptı. Bu yıllarda okulun tiyatro grubunda çalıştı. Türk sanat müziği ile ilgilenerek amatör olarak çalıştı. Teknik ressam olarak çalıştı.
1957 yılında gazetede gördüğü bir ilan üzerine Dormen Tiyatrosu’na başvurdu ve kabul edildi. “Kara Ağaçlar Altında” oyunu ile tiyatroda profesyonel yaşamı başladı.
1959 yılında Kırık Plak filminde küçük bir rol aldı. 1962’de Sadri Alışık ve Fatma Girik’le birlikte başrolde oynadı ve yıllar içinde Türk Sinemasının en sevilen oyuncularından biri olarak film çalışmalarını sürdürdü. 120 kez beyaz perdede seyircilerinin karşısına çıktı. 1964 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde “Ağaçlar Ayakta Ölür” filmindeki rolü ile “En iyi erkek oyuncu” ödülünü aldı. Sinemamızın durgunluk yıllarında bir süre sahneye çıkarak Türk Sanat Müziği okudu. Daha sonraki yıllarda bazı televizyon dizilerinde rol aldı.
İzzet Günay aynı zamanda sanat ve koleksiyonculukla da ilgilenmiştir. Antika ve koleksiyonculuk üzerine danışmanlık yapan sanatçının pul, para, madalya, rozet gibi koleksiyonları bulunmaktadır.

Adres:
2001 College
Yeşilköy, Hamdullah Suphi Tanrıöver  Sok. No:1 Bakırköy İstanbul (0212- 662 3310 pbx)

MOBİL REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.