enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 18 gaziye “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” takdim edildi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 18 gaziye “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” takdim edildi.
A+
A-

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Salonu’nda düzenlenen törende, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 18 gaziye “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” takdim edildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gazileri 45 yıl sonra “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” ile onurlandırıldı. Bu kapsamda Silivri Kaymakamlığı tarafından Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Salonu’nda düzenlenen törende 18 Kıbrıs Gazisi ve vefat eden gazilerin yakınlarına Milli Mücadele Madalyası takdim edildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda vaiz Fevzi Yıldız tarafından Kuran-ı Kerim okunurken, İlçe Müftüsü İsa Sağlam tüm şehitler için dua etti. Düzenlenen törene Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, Silivri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Tamyol, İlçe Jandarma Komutanlığı adına Ahmet Ertuğrul, Askerlik Şube Başkanı Asteğmen Fatih Emre Aydın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nilgün Güler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kamu kurum temsilcileri, gaziler ve aileleri katıldı.

 

GÜRCAN: “GURURLA TAŞIYALIM”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, törende yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün burada 45 yıl sonra KKTC tarafından verilen madalyalarımızı almak için bulunuyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, yalnızca Türkiye’de değil Dünya’nın her yerinde vermiş olduğumuz şehitleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Gazi arkadaşlarımıza da gani gani rahmet diliyorum. Bu madalyaları göğsümüzde gururla taşıyalım.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “GAZİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, duygularını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Bugün sizlerle bir arada olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Dernek Başkanımız; ‘Göğsümüzde şerefle, imanla taşıyacağımız madalyalarımız var’ dedi. Hayatta olan gazilerimizin başımızın üzerinde yerleri var. Türk milleti, tarih sahnesine çıktığı günden beri aleme nizam vermek için, İslam sancağını havada tutabilmek için, ezanların minarelerden eksik olmaması için mücadele etmiş, sömürgeci ve emperyalist olmamış necip bir millettir. Tarih sahnesine çıktığı Ergenekon’dan beri Dünya’yı titreten Atilla olmuş, yine 1071 Malazgirt’te Alparslan olmuş, çağ açmış çağ kapatmış; İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet olmuşuz! Viyana kapılarında Kanuni Sultan Süleyman olmuşuz; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Conkbayırı’nda Mustafa Kemal Atatürk olmuşuz! Yavru vatanda Cengiz Topel olmuş, Fazıl Küçük olmuş, Rauf Denktaş olmuşuz.

KKTC’Yİ YÖNETENLER RAUF DENKTAŞ’IN FİKİRLERİNİ İLKE EDİNMELİ

İşte böyle necip bir milletin mirasını taşıyan bireyler olduğumuzdan hareketle, bu sancağı bu bayrağı yere düşürmeden, ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik günlerden ve şehit kanları ile sulanmış bu topraklarda vatanını, devletini, milletini karşılıksız seven, bu uğurda şehit olan, gazi olan bir milletin evlatları olduğumuzu unutmamalı, aklımızdan çıkarmamalıyız. Bugün bu anlamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletinin, Kıbrıs gazilerimize verdiği madalyanın önemli olduğunu ama KKTC’yi yönetenlerin Cengiz Topel’e, Fazıl Küçük’e, Rauf Denktaş’a yakışan, onların fikirlerini kendine ilke edinmiş yöneticiler olarak o toprakları yönetmeleri gerektiğini ve oturdukları koltukların şehit kanları ve gazi bedenleri ile ödendiğini akıllarından çıkarmamalarını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”

PARTAL: “SİZLERE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ”

Silivri Kaymakamı Ali Partal, gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Türk tarihi şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları ile doludur. 1963- 1974 yılları arasında Kıbrıs Adasında yaşayan soydaşlarımız her türlü baskı ve zulümle karşı karşıya kaldılar. 15 Temmuz 1974’te Yunanistan’daki cuntacılar Kıbrıs’ta darbe yaptılar ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kıbrıs’taki soydaşlarımızın haklarını ve canlarını korumak için Kıbrıs Barış Harekatı’nı düzenlediler. Kıbrıs Barış Harekatı’nda 498 kahramanımızı kaybettik, 1200 kahramanımız da yaralandılar. Kıbrıs özellikle Türkiye Cumhuriyeti için hem coğrafi alanda, hem de Türkiye güvenliği açısından çok önemlidir. Bugün KKTC varsa, orada yaşayan soydaşlarımız varsa, nefes alabiliyorlarsa, eşit haklara sahiplerse bu da siz kahraman gazilerimizin sayesindedir. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Vatanı için, bayrağı için hiç düşünmeden canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimize bir kez daha hakkın rahmetini diliyorum. Buradan tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.” Konuşmaların ardından takdim törenine geçildi. İlçe protokol üyeleri, gazilere ve geçmiş yıllarda vefat eden gazilerin yakınlarına madalyalarını takdim etmesinin ardından program sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.