enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Koşamayanlar İçin Koşacağım

Koşamayanlar İçin Koşacağım
07.10.2016
117
A+
A-

Bakırköy Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin (TOFD) düzenlediği İstanbul Avrasya Maratonuna destek vermek amacı ile gerçekleşen toplantıya İstanbul 3. Bölge CHP’li belediye başkanları katıldı.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ nin de katıldığı toplantıda TOFD Başkanı Ramazan Baş ve Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ile bir araya gelindi. 13 Kasım 2016 günü koşulacak olan maratona Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de katılacağının sözünü verdi. Omurilik felçlilere yardım toplamak ve farkındalık yaratmak amacı ile koşulacak maratona katılacak olan Başkan Toprak; “ Her adımımı koşamayanlar için atacağım, koşamayanlar için koşacağım. Tekerlekli akülü arabası olmayan, dışarıya çıkmak için bekleyen binlerce engelli vatandaşımız için bende orada olacağım” dedi. Başkan Toprak herkesin bu konu ile ilgili olarak daha duyarlı olması gerektiğini sözlerine eklerken, tüm vatandaşları maratona katılmaları için davet etti.

İYİLİK PEŞİNDE KOŞ

Ülkemizde her yıl ortalama 5 bin kişinin omurilik travması yaşadığı ve 2 bin 5 yüzünün de ya kısmen ya da tamamen felçli kaldığı biliniyor. An itibariyle de 2 bin engelli vatandaş tekerlekli sandalye sırasında bekliyor. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin düzenlediği ‘İyilik Peşinde Koş’ başlıklı maraton; dışarı çıkmayı bekleyen binlerce engelliye umut ışığı oluyor. 2005 yılında tek bir kişinin koşmasıyla başlayan Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşusu olma özelliği taşıyan maraton, 2005 yılından beri 1547 engelli vatandaşın akülü tekerlekli sandalye sahibi olmasını sağladı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.