enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3663
EURO
34,6979
ALTIN
2.388,22
BIST
10.176,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Meteoroloji çılgınlar gibi uyarılar yapıyor. Hangi ilin başına ne gelecek tek tek açıklandı

Meteoroloji çılgınlar gibi uyarılar yapıyor. Hangi ilin başına ne gelecek tek tek açıklandı
01.03.2022
108
A+
A-

Mart ayı soğuk havayla birlikte geldi. Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yapıyor. Kar ve sağanak yağışın olacağı illeri meteoroloji tek tek duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Çarşamba akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun Kuzeydoğusunda beklenen kar yağışlarının Ankara’nın güney ve doğusu, Kırıkkale, Kırşehir’in kuzeyi, Çankırı’nın güneyi ve Çorum çevrelerinde beklenen yağışların yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ULAŞIMDA AKSAMALARA DİKKAT!

Çarşamba sabah saatlerinden itibaren Burdur, Isparta, Afyonkarahisar çevreleri ile Konya’nın kuzey ve batısında beklenen kar yağışlarının kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar yağışı (21 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Antalya’nın iç kesimlerinde Çarşamba gününden itibaren Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri(Adana’nın iç kesimleri, Mersin’in iç kesimleri, Kahramanmaraş) ile Karaman, Sivas ve Niğde çevreleri ve Kayseri’nin güneyinde güneyli yönlerden fırtına (30-70 km/saat) ve kısa süreli olarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE ÇIĞ TEHLİKESİ

Bu akşam (01.03.2022) saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli, Bingöl, Hakkari çevreleri ile Muş’un güneyi, Bitlis’in güneyi, Siirt ve Şırnak’ın doğusu, Van’ın güneyinde kar yağışının etkisini artırarak yoğun kar yağışı (21cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ve ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU AKDENİZ’DE YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Doğu Akdeniz’de beklenen yağışların 01.03.2022 Salı gününden itibaren bölge genelinde 3 gün boyunca aralıklarla kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak, rakımı 900-1100 metre üzeri yerlerde kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde görülecek yağışların Osmaniye il genelinde, Adana’nın kuzeyinde (Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan), Hatay’ın kıyı kesimi ile kuzeyinde (Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Samandağ, Yayladağı) ve Kahramanmaraş’ın batısında ve güneyinde (Göksun, Merkez Onikişubat, Andırın) çok kuvvetli ve şiddetli (12 saatte metrekareye 51-75 kg, üç günde toplam 100 kg ve üzeri) olması bekleniyor. Kuvvetli ve şiddetli yağışların 03.03.2022 Perşembe akşam ve gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, kıyı kesimlerde yıldırım, yüksek kesimlerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi ile buzlanma, ulaşımda aksamalar, yağış anında görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAYNAK : YENİÇAĞ

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.