enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5042
EURO
34,8089
ALTIN
2.486,68
BIST
9.543,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Orhan Veli Beylikdüzü’nde Anılacak

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının usta şairlerinden Orhan Veli Kanık 25 Kasım Çarşamba günü Beylikdüzü Kültür Merkezinde anılacak. Sokaktaki adamın söyleyişini şiir diline taşıyarak Türk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi kendine amaç edinen ve Garip akımın kurucularından olan büyük ustayı Akademisyen ve şair Baki Ayhan, Şair Mustafa Fırat ve Şair İsmail Cem Doğru anlatacak.

Orhan Veli Beylikdüzü’nde Anılacak
24.11.2015
114
A+
A-

Daha çok Orhan Veli olarak bilinen Türk şairini ölümsüz ve ilginç kılan 36 yıllık kısa yaşamına sığdırdığı ve hem nicelik hem de nitelik bakımından doyurucu bir toplama ulaşan yapıtları değil sadece. Onu ilginç başarılı ve ölümsüz kılan ortaya koyduğu kişilikli yapıtların bütün gelenekleri yıkıp yeni gelenekler kurma becerisine sahip olması. 1941 yılında Oktay Rıfat ve Melih Cevdet ile “Garip” adlı şiir kitabı, Türk şiirinde yenileşme hareketini başlattı. Garip akımın kurucularından olan büyük usta “Orhan Veli Kanık” tüm yönleriyle anlatılacak.

Yeni bir zevk ortaya çıkarabilmek için eski olan her şeyden uzak durarak, yalın bir anlatımla şiiri konuşma diline yaklaştıran ve Cumhuriyet dönemi şiirlerinde büyük etki bırakan ustayı, Akademisyen ve şair Baki Ayhan, Şair Mustafa Fırat ve Şair İsmail Cem Doğru anlatacak.

 

TARİH: 25 Kasım Çarşamba, 2015

SAAT: 15:00

YER: Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi

ADRES: Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı No:28 Beylikdüzü-İSTANBUL

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.