enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Polis adaylığı için başvurular sürüyor

Polis adaylığı için başvurular sürüyor
19.04.2017
99
A+
A-

Polis Akademisi Başkanlığınca, yoğun talep ve anayasa değişikliği halk oylaması nedeniyle 28 Nisan’a kadar uzatılan öğrenci alımları için ön başvuru işlemleri devam ediyor.

Polis teşkilatının personel ihtiyacını karşılamak üzere ilana çıkılan POMEM’e öğrenci alımları için başvurular gelmeye devam ediyor.

Polis adaylığı için 14 Nisan Cuma günü olarak duyurulan başvuru tarihinin, yoğun talep ve anayasa değişikliği halk oylaması nedeniyle 28 Nisan Cuma gününe kadar uzatılması, başvuruda bulunamayanlar için ikinci bir şans oldu. POMEM’e yapılan başvuruların yoğun şekilde sürdüğü belirtildi.

Adaylar arasından yazılı ve sözlü sınavlar ile eğitimi başarıyla tamamlayan bini kadın olmak üzere 10 bin genç polis, meslektaşlarıyla birlikte vatandaşın huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat görev yapacak.

POMEM0’lerde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin barınma, beslenme ve sağlık giderleri devlet tarafından karşılanacak.

Başvuruda aranacak şartlar

Adaylarda “lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak”, “31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak”, “2015 veya 2016’da yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş ya da çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az 48 taban puan almış olmak” şartları aranıyor.

Sınava giriş koşulları ve sınav takvimi hakkında “www.pa.edu.tr” internet sitesinden bilgi alabilen adaylar, aynı zamanda buradan ön başvurularını da yapabiliyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.