enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3396
EURO
35,1721
ALTIN
2.247,79
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

Şiir Dostları Küçükçekmece’de Buluştu

Şiir Dostları Küçükçekmece’de Buluştu
MOBİL REKLAM ALANI
07.09.2015
138
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘4. Göl Saatleri Şiir Akşamı’ programı; şiir dostlarını gün batımında buluşturdu.
Küçükçekmece Balıkçı Adası’nda Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleşen programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, programın bu yılki onur konuğu şair Arif Ay ve pek çok ünlü şair katıldı.

Küçükçekmece Gölü’nün huzur dolu manzarasında gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ” Edebiyat dünyasına sunabileceğimiz ufacık katkılar Küçükçekmece Belediyesi olarak çok önem verdiğimiz şeyler. Ebebiyat dünyamız sadece çok satılan kitaplara, his dünyamız televizyondaki acıklı dizilere teslim edilmek isteniyor. Bunları hep birlikte inşallah mücadele edip özellikle şiiri ve edebiyatı daha rahabet gören bir alan haline getirmek istiyoruz. Şiire duyulan ilgiyi arttırmamız gerekiyor dedi.
Göl Saatleri Şiir Akşamı programı öncesi Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve kendisine teşekkür beratı takdim edilen programın onur konuğu Arif Ay da Başkan Temel Karadeniz’e teşekkür ederek, ” Dünya çok karanlık dönemde geçiyor.Özellikle islam dünyası büyük bir acının büyük bir felaketin içinde kan revan içinde kıvranıyor.Bu karanlıkta çıkmanın silahla yada başka unsurlarla olcağına ben şahsen inanmıyorum. Bir şair olarak dünden bugüne kadar gözlemlerim bu savaşın bu umutsuzluğun ortadan kalkmasında yine sanatın edebiyatın etkisinin olacağına inanıyorum.Bizim medeniyetimiz şiir medeniyetidir. Biz bu medeniyet içerisinde doğumdan ölümümüze kadar hayatımızın her alanını şiirle süslemişiz. Mimarimizi şiierle süslemişiz. dedi.

ŞİİR ZİYAFETE DÖNÜŞTÜ

Şiir ziyafetinin yaşandığı program, pek çok ünlü şairi de ağırladı. Gecede şairler; Adem Turan, Ali Ural, Ali Ayçil, Aykut Nasip Kelebek, Bestami Yazgan, Celal Fedai, Cemalettin Latiç, Hüseyin Akın, Hüseyin Atlansoy, Hüseyin Karaca, Mevlana İdris, Nurettin Durman, Recep Garip, Serdar Kacır, Sümeyye Betül, Şeref Akbaba, Turan Koç, Ömer Faruk Ünalan, Özcan Ünlü ve Zeynep Arkan kendi şiirlerini seslendirdi.
Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, katılımcı şairlere tek tek plaket takdim etti.

CENGİZ ÖZKAN RÜZGARI ESTİ

Şiir ziyafetlerinin ardından sahne alan Müzisyen ve saz sanatçısı Cengiz Özkan dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. ”Uzun ince bir yol yoldayım, Vay Deli Gönül, Derdim Çoktur Hangisine Yanayım” eserlerini seslendirdi. Dinleti sonunda ise Başkan Karadeniz Cengiz Özkan’a çiçek takdim etti.
Şiir Dostları 1

Şiir Dostları 2

Şiir Dostları 4

Şiir Dostları 5

Şiir Dostları

Şiir Dostları_1

MOBİL REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.