enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3422
EURO
34,9817
ALTIN
2.387,67
BIST
10.203,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tatlıcıların Bayram Telaşı

Tatlıcıların Bayram Telaşı
25.08.2015
89
A+
A-

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcıların yoğun mesaisi başladı.

Ramazan Bayramı’nın yoğunluğunu en çok hisseden kesimlerden biri olan tatlıcılar, bayrama yetiştirilmek üzere vatandaşlardan sipariş alıyor. Siparişleri zamanında yetiştirmeye çalışan tatlıcılar yoğun mesaisini sürdürürken, gece geç saatlere kadar müşterilerine tatlı yapıyor.

Tekirdağ Kebapçılar, Köfteciler, Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Lütfü Çebi, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşların taleplerin çoğalması ile birlikte mesai saatlerinin uzadığını söyledi.

“BAKLAVA TÜRK MİLLETİNİN DEĞİŞMEZ BİR DAMAK TADIDIR”

Baklavanın Türk damak tadının değişmez tatlarından biri olduğunun altını çizen Çebi, “Baklava Türk milletinin değişmez bir damak tadıdır. Baklavanın en güzel tarafı baklavayı yerken çok sayıda değil az sayıda yediğin halde seni tok tutabilmesidir. Burada cevizli baklavaya rağbet gösteriliyor. Cevizli baklava ekonomik ve yöresel tat olarak ilgi görmektedir. Gaziantep’te hamurun her yerine fıstık serperler. Katmer dediğimiz türü vardır. Burada daha çok damak tadı olarak cevizli baklavaya rağbet vardır” ifadelerini kaydetti.

“YEMEDİĞİMİZİ YEDİRMEYİZ, İÇMEDİĞİMİZİ İÇİRMEYİZ”

Tekirdağ Kebapçılar, Köfteciler, Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası olarak kendilerinin yemediği, içmediği ürünleri vatandaşa da sunmadıklarını ifade eden Çebi, “Baklavaya bayram dönemi ciddi talep oluyor. Bu talep ikram kültürümüz ve misafirlik geleneğimizden kaynaklanıyor. Misafir olarak gelenleri anneler, anneanneler, babaanneler evlerinde ağırlarken onlara en güzel şekilde tatlı ikram etmek isterler. Bizlerin de üzerimize düşen görev, misafir olarak gelenlere sağlıklı bir ortamda üretimin nasıl yapıldığını göstermek ve onlara sunmaktır. Bizim kriterlerimizin başında yemediğini yedirme, içmediğini içirme kuralı gelmektedir. Baklavayı yerken ters çevirip yediğimizde baklava üzerinden kendini dağıtmaz” dedi. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.