enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5702
EURO
34,9795
ALTIN
2.423,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Trakya’nın Lezzetleri Tekirdağ’da Tadıldı

Trakya’nın Lezzetleri Tekirdağ’da Tadıldı
25.08.2015
102
A+
A-

Trakya Lezzet Şenlikleri Festivali kapsamında Trakya lezzetleri Tekirdağ’da tanıtıldı.
Trakya Aşçılar Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Trakya Lezzet Şenlikleri” Festivali kapsamında Tekirdağ, Kırklareli, Edirne illerinin lezzetleri tanıtılarak vatandaşlara ikram edildi.

Tekirdağ’ın köftesi, Edirne’nin ciğeri ve Kırklareli’nin peyniri vatandaşlardan tam not aldı.

Trakya Aşçılar Derneği Başkanı Sedat Boduroğlu, “Bize göre aşçı hayatı en güzel pişirebilen, sunabilendir. Trakya Lezzet Şenlikleri başlatmış bulunmaktayız. İlk festivalimizi Tekirdağ’da yaptık bu festivallerimizi her yıl Trakya’nın çeşitli yerlerinde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Edirne’den festivale katılan Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Dernek Başkanı Bahri Dinar ise” Trakyalı aşçı kardeşlerimizin kurduğu dernekle buralara geldik. Derneğimizin ilk geniş katılımlı ilk faaliyetindeyiz. Bu lezzet şenliğine Edirne duyarsız kalamazdı. Bizde Edirne’yi temsilen iki üç arkadaş katıldık buraya. Hem köftemizle hem de Edirnemiz’in meşhur tava ciğerimizle geldik. Ciğer zaten artık dünyada tanınan en büyük lezzetlerimizden oldu. Biz de Edirneli esnaflar olarak ciğerimizi tanıtmak için geldik” şeklinde konuştu.

Trakya’nın lezzetleri daha sonra vatandaşlara ikram edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.