enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5475
EURO
34,9890
ALTIN
2.427,44
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Türk Fotoğrafçısı Kendisini Yeterince İfade Edemiyor

Türk Fotoğrafçısı Kendisini Yeterince İfade Edemiyor
13.11.2015
126
A+
A-

Türk fotoğraf sanatının duayen isimlerinden İbrahim zaman, son yıllarda Türkiye’de Batı’dan aşağı olmayan fotoğrafçılar yetiştiğini ancak kendilerini yeterince ifade edemediklerini söyledi.

34 .Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilen ARTIST 2015 Sanat Fuarı’nda stand açan Büyükçekmece Belediyesi, fotoğraf sanatçılarını sanatsever Büyükçekmecelilerle buluşturuyor.

 

Fotoğrafseverlerle deneyimlerini paylaştı

 

İFSAK ve FOTOGEN onur üyesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi ve Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi olan fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD)’un davetlisi olarak geldiği TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde sanatsever Büyükçekmecelilere fotoğraf sanatının inceliklerini anlattı.

Fotoğraf sanatıyla ilgili tecrübelerini ve bilinmeyenleri katılımcılarla paylaşan İbrahim Zaman’ın söyleşisinde moderatörlüğü ise, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Kurucu Başkanı Hürriyet Akın yaptı.

 

Türkiye’nin fotoğraf konusunda PR eksikliği var

 

Fotoğraf sever tarafından soru yağmuruna tutulan usta fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, fotoğraf sanatının Türkiye’de henüz emekleme döneminde olduğunu kaydederek; “Resim sanatı yüzyıllardır süregeliyor. Ancak, resim ve fotoğraf Türkiye’de çok yakın bir zamana kadar günah olarak algılanıyordu. Her konuda olan kendimizi anlatamama kısırlığı yüzünden, kendimizi yeterince ifade edemedik. Yani en büyük sıkıntımız “PR” eksikliğimizidir. Bugün Türkiye’de çok başarılı ve uluslararası yarışmalarda önemli başarı elde eden fotoğrafçılarımız var. Batıdan hiç aşağı olmayan çalışmalar var. Fakat çalışmaları sadece siz bana, ben de size gösteriyorum. Kişilerin de burada tuttuğunu koparan yapıda olması gerekiyor. Sesimiz kısık, çıkmıyor. Siz, ağzınızla kuş tutan marifetli bir sanatçı olsanız da kendinizi pazarlayamıyorsanız bu işler olmuyor” ifadesini kullanarak Türk fotoğrafçılara daha fazla girişken olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen söyleşiye katılan Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, usta fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman’a çiçek ve plaket takdiminde bulunarak, teşekkürlerini sundu.

1 2 3 4

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.