enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5835
EURO
35,0278
ALTIN
2.460,78
BIST
9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ülkenin Tanıtımı Asli ve Milli Görevimizdir

Ülkenin Tanıtımı Asli ve Milli Görevimizdir
23.11.2015
110
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Çorlu’da düzenlenen 2015 yılı ikinci dönem Uluslararası Festivaller Birliği toplantısına katıldı. Dr. Akgün, burada yaptığı konuşmada sürekliliği olan festival düzenlemenin önemine dikkat çekti. Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sayesinde ülkemizi sanatsal ve kültürel açıdan çok iyi temsil ediyoruz” dedi.

Festivallerin sürekliliğini sağlamak için yerel yönetimlerin katkılarından bahseden Başkan Dr. Akgün son dönemlerde festival ve sanatsal faaliyetlerin gittikçe zayıfladığını ve belediyelerin belediyelerle hükümetin bu tür etkinliklere destek olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Dr. Akgün şöyle devam etti: “Her sene düzenlemiş olduğumuz Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali sayesinde ülkemizi sanatsal ve kültürel açıdan çok iyi temsil ediyoruz. Festivaller marka şehir yaratılmasında büyük önem teşkil ediyor. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali her geçen gün daha da büyüyerek dünya çapında kendini ve ülkemizi tanıtmaya devam ediyor. Festivallerimizi zenginleştirerek, kültürel faaliyetlerimizi dünyada tanıtmaya mecburuz. Çünkü bu bizim asli ve milli görevimizdir.”

Çorlu Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve belediye başkanları katıldı.

2016 yılında düzenlenecek festivallerin tarihinin planlaması hakkında görüş alışverişinde bulunan katılımcılar, Uluslararası Festivaller Birliği’nin gelecekte hayata geçireceği diğer yeni projeler hakkında da görüşmelerde bulundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.