enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5332
EURO
34,8891
ALTIN
2.430,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yumurtarının fiyatı düşüyor

Yumurtarının fiyatı düşüyor
19.01.2017
108
A+
A-

Yaklaşık bir ay önce 8 liradan alıcı bulan 15’li büyük boy yumurtanın fiyatı Edirne’de 6 liraya kadar düştü.

 Yaklaşık bir ay önce 8 liradan alıcı bulan 15’li büyük boy yumurtanın fiyatı Edirne’de 6 liraya kadar düştü.

Bir ay önce marketlerde aniden yükselen yumurtanın fiyatı tekrardan düşüşe geçerek vatandaşın yüzünü güldürdü. Yumurta fiyatının artması, tüketiciyi düşündürür hale getirirken fiyatın düşmesiyle tüketici tekrar talebini arttırdı. Gündelik yaşamda kullanım alanı azalan yumurtanın fiyatının düşmesiyle tekrar yükselişe geçti.

Edirne’de yumurta satışı yapan Nesrin Tekin, yumurta fiyatlarının 1 ay önce artığını belirterek, “15’li büyük boy yumurtayı yaklaşık 1 buçuk ay önce 5 liradan satıyorduk. 1 ay önce bu fiyat 8 liraya kadar yükseldi. Son bir hafta içinde önce 7 liraya, sonra da 6 liraya düştü. Şimdi 6 liradan satıyoruz, daha da düşmesi bekleniyor” dedi.

“İran’daki kuş gribi fiyatı arttırdı”

Ani yumurta artışını İran’da yaşanan kuş gribine bağlayan Tekin, “İran’da kuş gribi görülmüş. Bize söylenen bu. Türkiye’den İran’a yumurta ihraç edilmiş. Bir de doların artması yumurta fiyatının artışında etkili olmuş. Bizim halkımız bu artıştan çok etkilendi. Esnafımız etkilendi. Halk yumurtasını yine almaya çalıştı ama az kullandı. Satışlarımız yarı yarıya düştü. Ben kendi evimde sahanda yumurta yaparken eskiden 3-4 tane kırıp yiyordum. Ama fiyatın artmasıyla bu sayı 2 hatta bire kadar düştü. Hamur işleri yapmayı kıstık. Kahvaltıda 2 tane haşlarken kişi başı bu bire düştü. Şimdi normale döndük daha düşerse daha da iyi olacak” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.