enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

‘SAĞLIĞIM İÇİN’ DİYENLER BULUŞTU!

‘SAĞLIĞIM İÇİN’ DİYENLER BULUŞTU!
17.05.2017
99
A+
A-

Günümüzün yoğun koşuşturma temposunda kimi zaman ‘geleceğe’ odaklanarak ‘günü’ yaşamayı kaçırıyor, dahası en büyük hazinemiz olan sağlığımızı ihmal ediyoruz. Oysa yanlış yapıyoruz! İşte, Acıbadem Fulya Hastanesi hem sağlığın ‘her şeyin başı’ olduğunu bir kez daha hatırlatmak hem de şenlik havasında sağlık dolu bir gün yaşatmak için geleneksel hale getirdiği ‘Sağlıklı Yaşam Şenliği’ etkinliğinin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdi. Acıbadem Fulya Hastanesi tarafından Beşiktaş Belediyesi iş birliği ile 13 Mayıs 2017, Cumartesi günü düzenlenen etkinlikte hem sağlığa dair önemli kazanımlar yaşandı hem de bol aktiviteli, keyifli bir gün yaşandı.

 

7’den 70’e hatta bebeklere… Her yaştan, her kesimden katılımcılar ‘Sağlıklı Yaşam Şenliği’nde bir araya geldi. Bitmek bilmeyen işlere mola vermeyi başarabilenler, annesinin kucağında birkaç aylık bebekler, yaşlılar, gençler 13 Mayıs 2017, Cumartesi günü Ortaköy Meydanı’nı doldurdu. Acıbadem Fulya Hastanesi’nin Beşiktaş Belediyesi iş birliği ile bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Sağlıklı Yaşam Şenliği’nin amacı; sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratarak toplumun bilinçlenmesi ve daha kaliteli bir hayat sürebilmesini sağlamak, koruyucu hekimliğin önemine dikkat çekmek, kişileri egzersiz yapmaya teşvik etmek. Bu kapsamda şenlik havasında gerçekleştirilen sağlıklı yaşam etkinliğinde; Acıbadem Fulya Bandosu eşliğinde şarkılar söylendi, zumbadan pilates ve yogaya, spor aktivitelerinden ödüllü yarışmalar ve çekilişlere kadar pek çok etkinlikle hem eğlenceli hem öğretici bir gün yaşandı. Şenlikte Yaşam Koçu Hande Akın Formsante’nin sponsorluğunda ‘Mutlu İnsan Sağlıklı Nefes Alır’ söyleşisi yaparken, Acıbadem Sports Uzmanı İnce Kul katılımcılara ‘Evde Spor’ tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi.

 

Anne-bebek yogası büyük ilgi gördü

Şenlik ve sağlık kontrollerinin bir arada olduğu, büyüklere gün boyu tansiyon ölçümlerinin yapıldığı Sağlıklı Yaşam Şenliği’nde çocuklar da doyasıya eğlendi. Sokak oyunlarının anılarda kalmaya yüz tutan oyunu seksek ve ip atlama oynandı, hayaller oyun hamurlarıyla şekillendirildi, ‘Vücudumuzun Süper Kahramanları’ tanındı. Masa tenisi, futbol ve karikatür etkinliği de büyük ilgi gördü. Annelerin bebekleriyle birlikte gerçekleştirdiği anne-bebek yogası da en dikkat çeken etkinliklerden biriydi. Anneler bebekleriyle birlikte stresten arınmanın, gevşeyip huzur bulmanın tadına vardı. Sponsorluğunu Acıbadem Sigorta, A Plus, Acıbadem Mobil Sağlık ve Acıbadem Üniversitesi’nin üstlendiği etkinliğin medya sponsorları ise Elele, Formsante, Radyo Slow Time, Radyo Spor ve Pozitif Dergisi oldu.

 

 

Beslenmede doğru bilinen yanlışlar

Gün boyu devam eden etkinlikte, alana kurulan Elma ağacı panosuna katılımcılar sağlıklı yaşama dair neler yapmaya dikkat ettiklerini yazdı. Kimi ‘sağlığım için yürüyorum’ derken kimi ‘düzenli besleniyorum’, kimi ‘düzenli spor yapıyorum’, kimi ‘yüzüyorum’ diye notlar yazdı. Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz de katılımcılara ‘Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar’ söyleşisiyle önemli bilgiler verdi. Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo vermek için yapılan beslenme hatalarından ‘zayıflatan mucize yiyecekler’ olup olmadığına dek önemli açıklamalarda bulunan Melike Şeyma Deniz, kilo vermek isteyen kişiye cinsiyeti, yaşı, ağırlığı ve genel sağlık durumlarına dek birçok faktör göz önüne alınarak yeterli ve dengeli beslenme planı uygulanması gerektiğini söyledi. Tek bir yiyecek ile zayıflama fikrine kapılmanın tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini vurgulayan Melike Şeyma Deniz “Kalıcı kilo kaybı sağlamak için yaşam tarzı değişiklikleri yapılması gerekir. Çok düşük kalorili, kısa süreli diyetlerle hızlı kilo verme telaşına kapılmak kişinin sağlığını tehlikeye atabileceği gibi, kişiyi mutsuz da eder. İdeal ağırlığa ulaşmanın ve bu ağırlığı korumanın yolu yeterli ve dengeli beslenmeden, size uygun egzersizi hayatınıza katmanızdan ve bunun bir süreç olduğunun farkında olarak sabırlı davranmanızdan geçiyor” diye konuştu. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Melike Şeyma Deniz, sağlıklı bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmek kadar, hareketsizlikten kaçınmak, her gün yarım saat düzenli tempolu yürümek gerektiğini de vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.