enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

File Onlardan Sorulacak

File Onlardan Sorulacak
10.07.2019
125
A+
A-

Merkez Fahri Kasapoğlu ve Batı Spor Kulübü arsında koordineli bir şekilde gerçekleştirilen Voleybol antrenmanları Kırklareli Anadolu Lisesi Spor Salonunda devam ediyor.

Koordinatör Nazmi Ayer Antrenör ve Beden Eğitimi Öğretmeni Emre Ayer ve Yardımcı Antrenör Buse Vardar yönetiminde devam antrenmanlarda 10-11 yaş grubu kız voleybolcular yer alıyor.

Haftanın dört günü Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü antrenmanlarını saat 10.00-12.00 arasında yaptıklarını belirten Buse Vardar hedeflerinin Türk voleyboluna önemli sporcuların yetişmesine sağlamak olduğunu belirtti.

Yetenekli sporcuları keşfetme ve onları yetiştirmek için uğraş verdiklerini ifade eden Buse Vardar tecrübeli hocalarımla birlikte geleceğin voleybolcuların yetiştirmek istiyoruz dedi.

Genel Koordinatör olarak yer alan Nazmi Ayer “Yıllardır Voleybol sporunun içerisindeyim ve bu spor dalı özellikle son yıllarda yetiştirdiği genç voleybolcularla gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle bayan voleybolunda ülkemizin öncü olmaya devam edeceğine inanıyorum. Bizlerde kendi bölgemizde yeni bir oluşumla Fahri Kasapoğlu Ortaokulu koordinesinde Batı Spor Kulübü bünyesinden hem kaliteli voleybolcular hem de kaliteli bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. An itibariyle 10-11 yaş grubu sporcularla çalışıyoruz. Bunu ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. Amacımızın başında sadece iyi sporcular yetiştirmek değil, kaliteli bireylerin toplumda yer almasını sağlayabilmek. Buradan 5-6 kişiyi spor camiasına diğer 6-7’sini de toplumun içerisine kaliteli bireyler olarak kazandırdığımız takdirde bizim için çok ciddi bir kazanç anlamı taşır. Ahlakla ve belirli bir kültürle yetişmiş olan toplumlar her zaman için diğerlerinin bir değil birkaç adım önünde olurlar” dedi.

Antrenör ve Beden Eğitimi Öğretmeni Emre Ayer “Sporda kaliteli bireylere sahip olabilmek için alt yapıların önemi bir hayli fazla. Bizlerde burada bir temel atarak hem bölge voleyboluna hem de ülke voleyboluna katkı sağlamak istiyoruz. Burada sporcularımıza en başında iyi bir olmanın yolunu göstermeye çalışıyoruz. İyi bir olmak başarılı öğrenci olmak, başarılı sporcu olmak anlamını taşıyor. Kısacası kendi kimliğinin dışa yansımasıdır. Ben sporcu olup ta kötü alışkanlık içerisinde olan ve topluma zarar veren hiçbir insana rastlamadım. Elbette istisnai durumlar vardır ancak genel anlamda sporcu olan birisinin kaliteli bir dünya görüşü olduğuna inanıyorum. Ayrıca sporcu olan ve bununla birlikte öğrencilik hayatını da sürdüren öğrencilerimizin derslerinde de son derece başarılı olduğunu görüyoruz. Bunların takibini de ayrıca yapıyoruz. Çünkü sporcu kişide birinci özellik disiplinli olmasıdır. Disiplinli olan birisi hem dersinde hem de sporculuk yaşantısında aynı başarıyı yüzde yüz sağlıyor. Bizimle olan sporcu evlatlarımız ve öğrencilerimiz bizim ailemizin bir parçası konumundalar. Çünkü iyi iletişim sağlayabilmek onların dertlerini anlayabilmek çok önemli. Çünkü her şeyden önce onların birer insan olduğunu unutmamak gerekiyor. Bizlerde sporcularımıza ilk önce ahlaklı ve saygılı olmayı öğretiyoruz. An itibariyle çalıştığımız sporcu grubumuzda 10-11 yaş kız sporcularımız var. Bizler buradan temeli oluşturarak onların ilerleyen dönemler nasıl bir başarı elde edeceklerini görmek istiyoruz. Sporcu olmanın ayrıcalığını da burada yaşıyorlar. Onların önemli birer birey olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunu kavrayabilenler zaten başarılı oluyor. Maçlar kazanılıp kaybedilebilinir bundan ders çıkartabilmek önemli. Bazen öylesine durumlar oluyor ki kazandığın an çok şeyler kaybediyorsun, kaybettiğin an çok şeyler kazanıyorsun. İşte bunu iyi şekilde anlayabilmek ve anlatabilmek çok önemli! Kazanmak ve kaybetmek arasındaki çizgi çok ince detaylara bağlı oluyor. Temel kavramlarda bunları anlatabilip uyguladığında farkındalık yaratarak sporcunun gerçek kimliğine de kavuşmasını sağlayabiliyorsun. Sporcu yetiştirmek kolay iş değil. Özellikle alt yaş grupların da bunu yapabilmek başta sabır istiyor. Bu sabrı sağladığın takdirde başarı oranı da artıyor ve sporcunun da özgüveni yerine geliyor” dedi.

Kaynak: Recep Karagöz

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.