enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5604
EURO
34,9941
ALTIN
2.423,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Başkan Akgün’den, 2300 Makedonyalı Öğrenciye Eğitim Desteği

Başkan Akgün’den, 2300 Makedonyalı Öğrenciye Eğitim Desteği
15.12.2015
116
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki heyet, Makedonya’da eğitim gören 2300 öğrenciye kırtasiye, spor malzemesi ve giyim eşyası yardımı yaptı.

 

Geçtiğimiz aylarda Büyükçekmece Delegasyonu ile birlikte Balkan’lara resmi bir ziyaret gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Makedonya’daki okullarda eğitim gören Türk ve Müslüman öğrencilerin kendisinden talep ettiği kırtasiye ve spor malzemelerini temin ederek, öğrencilere bizzat kendisi götürdü.

 

Struga Belediye Başkanı Ziadin Sela ile biraraya geldi

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Büyükçekmece Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, Belediye Meclis Üyesi Ersel Yazıcı, Büyükçekmece Belediyesi Makedonya ve Balkan Ülkeleri Danışmanı Kemal Akar’dan oluşan Büyükçekmece heyeti, Makedonya’daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. İlk olarak Büyükçekmece’nin kardeş şehri Struga’yı ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet, Struga’nın Belediye Başkanı Ziadin Sela ile biraraya geldi.

 

“Eğitime yapılan katkı kutsaldır”

 

Başkan Akgün, Struga kentinin Türk tarihi ve kültürü açısından çok önemli olduğunun altını çizerek; “Tarihimizde önemli yeri bulunan Makedonya’da Osmanlı eserleri içerisinde geçmişten bugüne kadar ayakta kalan tarihi eserler içerisinde Struga’nın farklı bir yeri var. Burada bulunmaktan dolayı son derece mutluyuz. Mevkidaşım, Belediye Başkanı  Ziadin Sela ile hem Struga’da, hem de Büyükçekmece’de karşılıklı neler yapabileceğimizi özellikle gençlerimizi nasıl buluşturabileceğimizi konuştuk. Bu konuda karşılıklı projeler üreteceğiz” diye konuştu.

Struga’da, Türk, Arnavut ve Makedon 2300 öğrenci için götürülen yardımları da Büyükçekmece heyeti ile birlikte dağıtan Başkan Akgün, dünyanın neresinde olursa olsun eğitime yapılacak desteğin kutsal olduğunu söyledi.

 

Duygu dolu anlar yaşandı

 

Miladinovtsi Kardeşler İlköğretim Okulu ve Dr. İbrahim Termo Karma Lisesi’ni ziyaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet, ilkokul öğrencileri için yanlarında götürdükleri giyim eşyası, okul çantası, defter ve kırtasiye setlerini dağıttılar. Büyükçekmece heyeti, Dr. İbrahim Termo Karma Lise öğrencilerine de eşofman, forma,ayakkabı ve çeşitli spor malzemelerinin yanısıra giysi yardımında bulundu.

Büyükçekmece heyetinin öğrencilerle buluşmasında zaman zaman duygu dolu anlar da yaşandı. Başkan Akgün ve beraberindeki heyeti kendi evlerinde yaptırdıkları yöresel yiyeceklerle ağırlayan öğrenciler, söyledikleri şarkı ve okudukları şiirlerle de yoğun bir duygu atmosferi yaşattılar.

 

Teşekkür belgesi sundular

 

Miladinovtsi Kardeşler İlkokulu Müdürü Celadin Muça ve Dr. İbrahim Termo Karma Lisesi Müdürü Sklcim Aliu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, Makedonyalı öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına destek vermesinin örnek bir davranış olduğunu belirterek Akgün’e birer teşekkür belgesi takdim ettiler.

 

2 5 7

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.