enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü’nde Eşsiz Bir Müzik Gecesi

Müzik yaşamı boyunca pek çok müzisyene ilham kaynağı olan büyük üstad Erkan Oğur, bağlamadan basgitara dek çeşitli enstrümanları çalan İsmail Hakkı Demircioğlu ile Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir türkü konseri verdi. Konserin ikinci bölümünde ise Ezginin Günlüğü grubunun eski vokalisti, söz yazarı ve besteci Hüsnü Arkan, yeni albümünden parçalar seslendirirken, eski şarkılarını da konuklarla hep birlikte söyledi. Erkan Oğur’un “Bu akşam, bütün varlıklarla olan savaşımız dursun diye seslendirelim şarkılarımızı” şeklindeki konuşması ise büyük alkış aldı.

Beylikdüzü’nde Eşsiz Bir Müzik Gecesi
15.12.2015
101
A+
A-

Beylikdüzü’nde usta isimler, hafta sonuna damgasını vurdu. Müzikalite açısından üst düzey bir gecenin yaşandığı konserde Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Hüsnü Arkan; türkü ile özgün müziğin en güzel eserlerini Beylikdüzü halkı için seslendirdi. Konseri izlemeye gelen vatandaşlar, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nu doldurdu. Gişede biletler ise günler öncesinden tükendi.

 

Salonda Türküler Yankılandı

 

Müziğe 4 yaşından itibaren keman, bağlama, flüt ve cümbüş çalarak başlayan, 1976 yılında perdesiz gitarı icat ederek birçok sanatçıya da ilham kaynağı olan Erkan Oğur ve güçlü sesi ile türkülere can veren İsmail Hakkı Demircioğlu, dinleyicilerini müziğe doyurdu.  “Gökyüzünde Tüten Olsam” şarkısı ile konsere başlayan ikili, sahnede kaldıkları süre boyunca “Mihrican mı Değdi Gülün mü Soldu, Eşref Bey Ağıdı, Dursun Kaptan Batum’da, Mağusa Limanı ve Ey Ey Zahit Şaraba Eyle İhtiram” türkülerini seslendirdi. Erkan Oğur, dünya barışı ile ilgili de mesaj vererek, “Bu ara savaş sözleri çok duyuluyor. Bu insanlığın en büyük hatası. Bu akşam, bütün varlıklarla olan savaşımız dursun diye seslendirelim şarkılarımızı” diye konuştu.

 

Hüsnü Arkan’dan Keyifli Sahne…

 

Kapanış türküsü ile izleyicilere veda eden Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’ndan sonra konserin ikinci bölümü başladı. Ezginin Günlüğü grubunun eski vokalisti olan Hüsnü Arkan; klarnet, bas gitar, davul, klavye, elektrik gitar çalan ekibiyle performansı yüksek bir konser verdi. İlk olarak “Senin Gibi” adlı şarkısını söyleyen Arkan, “Signomi, Akıntıya Karşı, Gemi, Küçüğüm, Zerdaliler, Gönül Yarası, Hoş Geldin, Yağmurlar, Kırık Hava, Öyle Bir Rüya, Ebruli, 1980” parçaları ile Beylikdüzülülere keyif kattı. Konserini “Düşler Sokağı” parçasıyla sonlandırdı. Sanatçılara teker teker teşekkür eden Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fidan Gül, kendilerine çiçek takdiminde bulundu.

erkan oğur ve i.hakkı demircioğlu (1) erkan oğur ve i.hakkı demircioğlu-ÇİÇEK TAKDİMİ (4)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.